Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Jak wymienić stacyjkę w AR 166 2.4 jtd 2000r.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Afla Romeo 166 2.4 jtd 2000r

Domyślnie Jak wymienić stacyjkę w AR 166 2.4 jtd 2000r.

Witam, stacyjka nie odbija przez co jak domniemałem uszkodził mi się rozrusznik. Wirnik się rozleciał i wypadł z jego środka... rozrusznik zakupiłem po regeneracji i dzisiaj będę montował jednakże nie chcę, żeby przypadkiem znowu rozleciał się rozrusznik przez stacyjkę. Dlatego chciałbym ją naprawić lub wymienić. Zauważyłem, że jak przekręcam kluczyk to nie wraca tylko zostanie na samym końcu i nie działają kierunkowskazy czy światła drogowe, dopiero jak go cofnę o kilka milimetrów to wszystko zaczyna działać. Proszę o instrukcję jak się za to zabrać ponieważ nic mogę znaleźć. Dziękuje za wszelkie porady.

Pozdrawiam.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał RobertD1 Zobacz post
    Witam, stacyjka nie odbija przez co jak domniemałem uszkodził mi się rozrusznik. Wirnik się rozleciał i wypadł z jego środka... rozrusznik zakupiłem po regeneracji i dzisiaj będę montował jednakże nie chcę, żeby przypadkiem znowu rozleciał się rozrusznik przez stacyjkę. Dlatego chciałbym ją naprawić lub wymienić. Zauważyłem, że jak przekręcam kluczyk to nie wraca tylko zostanie na samym końcu i nie działają kierunkowskazy czy światła drogowe, dopiero jak go cofnę o kilka milimetrów to wszystko zaczyna działać. Proszę o instrukcję jak się za to zabrać ponieważ nic mogę znaleźć. Dziękuje za wszelkie porady.

Pozdrawiam.
    Odsunąć do siebie kierownicę, zdemontować osłony kolumny, zdemontować antenę IMMO (czarny plastikowy pierścień),
    na metalowej obudowie kolumny kierowniczej odszukać śrubę blokady stacyjki która ma zerwany łeb (tzw. jednorazówka) za pomocą śrubokręta przez pobijanie odkręcić tą blokadę (jest to śruba M6), odpiąć wiązkę przewodów i wysunąć całą stacyjkę.
    Uwaga przy rozbieraniu przełącznika stacyjki należy dokładnie pooglądać plastikowe blokady i mieć włożony kluczyk.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Pękła Ci sprężynka w stacyjce. Jak byś potrzebowal nową to zapraszam
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>