nexen winguard sport coś tam - polecam
polskie itp ? owszem kupiłbym dębice frigo 2 - ale dajcie mi taką w 17 czy 18 " :-)
dębica frigo 2 to już stary modelale dębice w 17" produkują przecież... tylko cena
![]()
możecie się śmiać,linczować i chugo wie co jeszcze robić, ale ja zima czuje się najlepiej i prowadzi mi się najlepiej na chińskich oponach![]()
miałem w tamtym roku yokohame w.drive-sprzedałem je i założyłem chińskie maxxis. Opony nie dość że dużo lepiej trzymają się w śniegu to jeszcze dużo cichsze.
To ja się pochwalę:
Cacko kupowałem jakieś pół roku temu. Poprzedni właściciel w ramach negocjacji ceny dorzucił mi komplet zimówek po jednym sezonie. Jako, że były w folijce wulkanizatora popatrzyłem tylko na bieżnik, był ok, wysoki, jeszcze gdzieniegdzie nawet igiełki po formie wtryskowej. Kilka dni temu dokonywałem wymiany i tu szok!
Takich opon żodyn nie ma! Żodyn!
Poczytałem o nich i są to opony nadlewane. Jak na razie są wyraźnie głośniejsze niż te które miałem w poprzednim aucie (Fulda Kristal Montero). Nie zauważyłem problemów w hamowaniu na suchym czy mokrym. Na lodzie i śniegu jeszcze nie miałem okazji jechać. Po sezonie postaram się zdać pełną relację.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez latawiec ; 02-12-2015 o 12:08
jeżdżenie na tym to proszenie się o kłopoty....
nie no nalewka to nadawała się w latach 90tych do malucha. Zdejmij to jak najszybciej. Teraz pytanie do znawców dotów- ile te opony maja lat ???
- - - Updated - - -
miałem ostatnio klienta który pytał mnie u używki ( miałem conti 2012r 7mmbieźnika,opoca C bo mowa o busie) chciałem za nie 600zł za 4szt -cena śmiech. Facet mówił że się zastanowi. Po trzech dniach dzwoni by umówić się na montaż ale ze swoimi oponami bo kupił "nowe" jak to stwierdził dość ma używek! sobie myśle spokoprzyjeżdza za kilka dni a tu wyciąga NALEWKI! no kur.. a co to jest jak nie totalny szajs i stara opona?? cała kontrukcja jest stara. Pierwza warstwa nalana i tyle. Śmiech na sali. Są ludzie i parapety.
Ice w temacie takich opon jedyny specjalista to wróżbita Maciej :-)