Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dwie 156 FL z Sieradza - byłem i widziałem

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Reloaded
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa 159 2,4

Domyślnie Dwie 156 FL z Sieradza - byłem i widziałem

Byłem dzisiaj ze znajomym oglądać dwie 156 FL w Sieradzu u tego samego handlarza.

Jedna 1.9 16V:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yeHCr.html

Stan z zewnątrz przyzwoity jak na ten rocznik. Prawa strona lakierowana ale nie wygląda źle i na pewno nie był to żaden poważny dzwon. Poza tym odpolerowana i bez większych uszkodzeń, trochę kiepsko spasowany przód.

Wnętrze tak na czwórkę. Fotele przyzwoite, ogółem czysto, kierownica mocno wytarta, wygląda na znacznie większy przebieg. Zapieczony wybierak biegów, lewarek na boki ledwo się rusza, ciężko trafić w bieg.

Silnik nie kopci, ładnie odpala, ale nie ma "dołu". Do 2500obr/min nie jedzie w ogóle, nie wiem co jest przyczyną, później w miarę ok ale i tak średnio jak na 140 KM.

No i największa bolączka - zawieszenie, a raczej jego brak. Stuka chyba wszystko, co może stukać. Przód i tył do generalnego remontu.

Do tego z tyłu klocków praktycznie też nie ma, blacha trze o blachę, w aucie rumot.

Druga sztuka to 2.4 20V z 2004 roku, jeszcze nie jest wystawiona.
    Była bardzo brudna ale nie wyglądała na urzeźbioną. Środek podobnie jak wcześniej.
    Silnik ładnie pali, mruga kontrolka świec żarowych. Zbiera się bardzo ładnie, ale ma jedną wielką wadę: dwumasa w stanie agonalnym. Szarpie przy ruszaniu, bardzo mocno telepie przy przyspieszaniu.
    Hamulce i zawias w miarę ok ale mocno się nad tym nie spuszczaliśmy. Opony letnie łyse.
    Cena 10 500, do zapłacenia 10 000 po zrobionych opłatach (bez recyklingu).

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Dobrze rozumiem... Jednej nie wzięliście bo do wymiany miała normalne części eksploatacyjne, poza tym wszystko ok. Drugiej nie wzięliście bo do wymiany miała normalne części eksploatacyjne, poza tym wszystko ok.
    Szukacie samochodu za 10 tyś który będzie jeździł jak nowy, nie będzie rzeźbiony, kręcony i będzie miał wszystko powymieniane... Nadążam?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Szukacie samochodu za 10 tyś który będzie jeździł jak nowy, nie będzie rzeźbiony, kręcony i będzie miał wszystko powymieniane... Nadążam?
    Tak bardzo dobrze rozumiesz ..

Polacy mają najwyższe wymagania w Europie jeśli chodzi o używane auta, natomiast płacić chcą najmniej. Ale niechby taka alfa była OK ale kosztowała ok. 13.000 zł to by było pukanie w czoło "kto mu da".
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Dokładnie, a w 90% kończy się kupnem skręconego ulepa w którym nic nie stuka nic nie puka bo przecież to jest najważniejsze

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Bez jaj Panowie, za niewiele więcej można kupić przyzwoitą sztukę, do której na start nie trzeba będzie wkładać kilku tysięcy.
    Do pierwszej doliczcie opłaty, zawiecha + nie ciągnący silnik i pakiet startowy, a już robi się na spokojnie 15 tysięcy. Podobnie przy drugiej - rejestracja, pakiet startowy, a do tego dwumas i 15 tysięcy również pęka.

Tymczasem za 11 tysięcy sprzedałem swoją 2.4JTD z 2002 w jednej z najbogatszej wersji wyposażenia, gdzie na start nie trzeba było pakować kilku tysięcy.

PS. Do autora, jak szukasz sprawnej technicznie 156 po lifcie to mój brat ma na sprzedaż.