Jest ktoś na forum kto robił? Kogo polecacie w okolicy świętokrzyskiego ?
Jest ktoś na forum kto robił? Kogo polecacie w okolicy świętokrzyskiego ?
Szukam mapki do 159 1.9jtdm 120km z 2007 roku BEZ DPF i najlepiej programowo wylączony EGR. Ktoś może się czymś podzielić? Nawet za jakąś opłatąbyle dobrze zrobiony sofcik...
Ostatnio edytowane przez olej7777 ; 09-09-2015 o 09:54
Dobrze to się bierze forsę w łapę i jedzie się robić, gotowiec przerżnięty od kogoś nigdy dobry nie będzie
kylo dobrze prawi. Jak chcesz gotowy soft bez diagnostyki polecam partaczy z .....XXXX....-techa. Gotowce przysyłają im z centrali.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Witam wszystkich serdecznie w swoim pierwszym poście, wczytałem swoją mapkę z ecu dzięki galletto 1260, z tego co wiem będzie pasować hw 740 sw 242 czyli początek 2002r 1.9 jtd 8v i lift wnętrza (ten program ecu z błędem dotyczącym jednostek w przepływomierzu). udało mi się dotrzeć do dwóch sztuk tuningowanych mapek. Która byłaby lepsza? w załącznikach wysyłam te mapki, oraz zdjęcie wykresu z hamowni przed chipem - przed zaslepieniem egr (dymił bardzo na czarno podczas hamowania, po zaslepieniu brak dymu
)
156JTD_740_242.mod
EyAlfa242B.740
![]()
Z tych co podałeś najlepszy jest oryginał.
Ale do odważnych świat należy![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Obie należą do syfu z zestawu DVD sprzedawanego wraz z kablami MPPS i Galletto 1260 na allegro.
Nawet nie warto ich przeglądać.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
O to mi chodziło. Zeby dowiedzieć się coś o nich i zapytać czy ktos ma trochę porzadniejsze. Nie miałem płyty do galletto, mapy w necie znalazlemrekonesans robilem. Te maja randomowo pod ciągnięte parametry i z czapy zdjęte ograniczniki. Nie będę ich próbował.
Jak wygląda moj wykres z hamowni? Możliwe, że ten dołek spowodowany był zaciętym egr? Po zaślepieniu nie ma czarnego bąka i tak jakby płynniej jeździ.
Pozdro bez sarkazmow![]()
Raczej turbo ale trzeba by to sprawdzić
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline