kolego nie powiem ci mechanik mi tylko powiedział ze błąd egr który nie da się skasować
kolego nie powiem ci mechanik mi tylko powiedział ze błąd egr który nie da się skasować
myślę że tylko dobry mechanik coś poradzi bo teraz możemy tylko gdybać, ja bym jeszcze raz rozłożył egr na cześci pierwsze porządnie wyczyścił i pod komputer, no i czujnik doładowania koniecznie wyczyścić bo na pewno zabity sadzą
własnie dobry mechanik.... byłem już u 5 mechaników i dalej nic każdy mówi coś innego i coś innego mi wymienia w chwili obecnej wydałem już jakieś 2000 zł
Corneli widzę ,że jesteś z Krakowa. Jeżeli chcesz rozwiązać problem z egr i niekompetentnymi mechanikami, zagadaj do kolegi z forum @sdero lub tomekrk. Z tego co tu czytałem ogarnięte chłopy, znają się.
Mam ten sam silnik. EGR mam zaślepiony całkiem (w komputerze nie jest wycięty). Błąd mam jedynie w komputerze a nie na desce. Błędu nie skasuję bo wiadomo. W dodataku mam rozwaloną wtyczkę elektromagnesu (mój kot pomagał mi przy czyszczeniu i zrzucił go ze stołu).
Wiosną w ogóle wyrzuce EGR i zostawie samą wtyczkę. Może i jak się da to usunę chłodnicę spalin i inne niepotrzebne rzeczy![]()
LukaSS doszło pw?
Jeśli już o tym mowa, mam pytanie.
Zaślepiony lecz uszkodzony EGR wpływa niekorzystnie na pracę silnika? (1.9 115KM)
Jeśli jest zaślepiony to tak jakby go nie było, tyle że jeśli zaślepiony całkowicie a nie usunąłeś go z programu to będzie wywalał błąd.
Do autora tematu. Jeśli porządnie wyczyścić egr i dalej wywala błąd to sprawdź czy napewno iglica pracuje luźno i czy cewka nie jest przepalona, jeśli w egr był syf zainteresuj się kolektorem bo pewnie tam też masz niezły bajzel. I na koniec pytanie masz klapy wirowe w swoim kolektorze? ?
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 11-12-2015 o 07:17
zdecydowałem się na wymianę Egr wydałem prawie 500 zł i auto odzyskało na mocy ale kopci jeszcze delikatnie na biało mechanik powieszał ze może być to wina wtrysków.... Zobaczę jutro rano jak będzie z odpalaniem
niestety będę miał jeszcze turbinę do nastawienia bo włącza się po 2500 obrotach ..... do 2000 auto fajnie się rozpędza a potem lipa aż do 2500
Jak miałeś zaślepiony ten EGR? Zaślepką pełną czy z dziurami?