Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Alfa Romeo 166 3.2

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Oryginalne blachy szwajcarskie należą do właściciela, nie są przypisane do samochodu jak w polsce. Czyli nie ma możliwości żebyś kupił u nas samochód z oryginalnymi tablicami szwajcarskimi bo takowe zostały w szwajcarii. Podejrzewam że miły pan zrobi Ci przez te 3 dni ładne podróbki żebyś mógł na lewiźnie wracać do domu na kołach. Później oddasz te tablice w WK i zarejestrujesz samochód.

Osobiście wolałbym obejrzeć samochód kolegi damian89 niż wynalazek ze szwajcarii
    Szwajcary zrobione gotycką czcionką w Jędrzychowicach, albo kartonowa wycinanka.
    Jechać możesz, ale liczysz na fart - że nie będzie kontroli, że nie trafisz na kumatych niebieskich, że nikt Cię nie stuknie, albo Ty kogoś i że ten ktoś nie będzie kumał lewizny. Bo jak będzie kumał, to masz pozamiatane i to konkretnie. Bo o ile Kowalskiemu może zabraknąć sił i środków, żeby sprawę dopiąć, to taki UFG Cię po prostu rozjedzie.
    I chodzi o to, żeby mieć tego świadomość, a nie łykać jak leszcz bajek od Mira.
    Poza tym, jeżeli auto jest opłacone (podobno) i jest po nim ślad w polskim systemie celnym, to jak Szwajcarzy mogą na niego dać znowu swoje tablice?! Tak na logikę?!

Nie chciałem się już czepiać, ale co mi tam. Jeżeli ktoś pisze, że sprzedaje 3.2 TS, to jakie on k... może mieć pojęcie o Alfie?! Szkoda, że jeszcze nie napisał Bosse, Disajn Giuggiarro i robione w fabryce Maserratti.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Świeżak Avatar KarolAR
    Mieszka w
    LCH
    Auto
    166 3.2 TI 2005r. Q2, Była 166 2.4JTD 2000r.

Domyślnie

Dziękuje koledzy za odpowiedzi. Jeśli chodzi o tablice to wiem jak wyglądają podróbki, tylko być może źle sprecyzowałem pytanie chodziło mi bardziej o tablice typu zjazdowego/eksportowego.
    A jeśli chodzi o auto to szukam rocznikowo 2005 i wzwyż, czarne z czarną skórą i z parktronikiem. Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Moja jest 2005, Grigio dolce aqua,jasny srodek,zadbana,jezdzi tylko po DE bo tam mieszkamy z zona i synem.Wszystko co wymienialem w tym aucie,kazdy element,czujnik itp kupuje w ASO w DE. Chcesz to wpadaj obejrzec,jednak zaznaczam ze auto ma kilka minusow jednak to kosmetyka. NIE oddam za bezcen od razu mowie

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał KarolAR Zobacz post
    Dziękuje koledzy za odpowiedzi. Jeśli chodzi o tablice to wiem jak wyglądają podróbki, tylko być może źle sprecyzowałem pytanie chodziło mi bardziej o tablice typu zjazdowego/eksportowego.
    A jeśli chodzi o auto to szukam rocznikowo 2005 i wzwyż, czarne z czarną skórą i z parktronikiem. Pozdrawiam
    Ale jakie zjazdowe? Skoro auto przeszło już celny w PL (podobno jest opłacone) to jakie zjazdowe ze Szwajcarii? Wiesz jak wyglądają, a łyknąłeś, że koleś (zadzwoni, wyśle maila) do urzędu w Zurichu i dostanie zjazdowe ze Szwajcarii na auto, które już jest w Polsce? I po legalu wrócisz na nich do domu? Przecież to się kupy nie trzyma.

Chyba, że chodzi o polskie tymczasowe, wydawane na 30 dni celem dojazdu na badania techniczne. Ale te wydawane są od ręki, na takich samych zasadach jak docelowe, tyle, że kosztują mniej.

- - - Updated - - -

Tu masz łopatologicznie:
    https://www.youtube.com/watch?v=rMWTwtZlZMA
    nawet z Alfą:
    https://www.youtube.com/watch?v=-x9UVg6XGBo
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Świeżak Avatar KarolAR
    Mieszka w
    LCH
    Auto
    166 3.2 TI 2005r. Q2, Była 166 2.4JTD 2000r.

Domyślnie

Ja nic nie łyknąłem, najnormalniej w świecie zadałem pytanie na które otrzymałem odpowiedź - Dziękuję.
    Kilka aut już kupowałem w rodzinie zza granicy i wiem jak wyglądają procedury u Nas, ale pierwszy raz byłoby to ze Szwajcarii i stąd moje wątpliwości.
    Pozdrawiam

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia