Najgorsze jest to że jazda na światłach w dzień nie wnosi nic do bezpieczeństwa oczywiscie mówiąc o normalnej widoczności, można by ten przepis poprawić i tak np jeździc na światłach od pażdziernika do końca marca to jeszcze ok ale mam przez cały rok palic światła bezsens w bardziej rozwiniętych krajach odeszli od tego bo jednak stwierdzili ze nic to nie daje
Brytania - zero świecenia za dnia, w nocy tylko pozycyjne na dobrze oświetlonych drogach.
Portugalia - na żadnej drodze nie ma nakazu świecenia w dzień.
Irlandia - zero świecenia za dnia, w nocy mijania.
Rosja - zawsze i wszędzie nakaz.
Słowenia - zawsze i wszędzie nakaz.
Ukraina - tylko w zimie i na terenie niezabudowanym nakaz.
Grecja - ZAKAZ świecenia w dzień czymkolwiek.
Ostatnio edytowane przez Black Wolf ; 21-12-2015 o 19:52
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Dziś jeszcze udało mi sie zamontować moduł drl a o to efekt
![]()
[MENTION=65831]Black Wolf[/MENTION] zapodaj kolory przewodów. Ja dziś na szybko podniosłem płytkę z bezpiecznikami, znalazłem jeden przewód szaro-czarny od długich, najlepsze było to że ten przewód dzwonił zarówno z f14 jak i f15 xd
Robiłem to na szybko i podłączyłem przewody bezpośrednio do bezpieczników f14 i f15 co do przewodów to są to chyba szaro-czarny i brązowo-czerwony od długich
pozycja to zielono żółty jest on w wiązce koło skrzynki bezpieczników reszta wiadomo zasilanie na aku i masa na aku.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ych_25min.html
Dzięki dziękiWesołych Świąt
Mam pytanie odnośnie halogenów duolightów.
Gdzie mogę kopic wtyczki(złączki) oryginalne do halogenów 159 albo jaki to typ tych złączek ktoś wie?
Dzieki za pomoc