Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Temat: Alfa 166 3.2 za BMW E39 525i - czy warto ?

Użytkownik Świeżak Avatar przema
    Mieszka w
    Milicz/Hulst
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Nie jezdziłem 166,ale mialem e39 z 2002 roku z silnikiem 3.0i. Auto kupilem z przebiegiem 180tys i w ciągu czterech lat przebieg dobił do ok. 290tys. Auto prowadzilo sie bardzo fajnie,w zakretach nie bylo czuć wiekszej masy samochodu. Jazda zimą tez nie była stresująca,ba nawet bym powiedział,ze lepiej jeździ mi sie z tylnym napędem niż przednim.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

BMW są fajne ale 95% szoferow tych wozów uważa się za panów szosy i pozostałych użytkowników drogi uważa za plebs który ma"wypiera..ać kur..a w ch..j!!!" Bo Pan w bm jedzie. To już nie jest stereotyp ale tak po prostu jest. Im starsze bm tym większy pan tym powozi. Nie każdemu to pasuje. Ar też jakąś super Marka nie jest jednak ich kierowcy aż tak szmaceni w necie nie sa... Coś w tym musi być

wysłane z WC
    [C

Mieszka w
    Milicz/Hulst
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Masa625 masz racje,ale zawsze jest te 5% pasjonatów marki. Ludzie którzy kupują BMW,bo lubią te auta a nie datego,ze chcą być królami szosy. Alfe kupiłem przypadkiem i nie żałuje wyboru ale gdyby gtv miało napęd na tył to by było jeszcze lepsze

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Samochody same z siebie są bardzo dobre . Jako urządzenie mechaniczne. Tylko mimo wszystko chyba najbardziej hejtowana grupa to ich posiadacze. Na pewno wieluuu to pasjonaci i życzę aby było ich jeszcze więcej, bo niestety procentowo w 100% posiadaczy ci ok ludzie to mniejszość. Sam znam 3 posiadaczy BMW z których 1 jest normalny a pozostali dwaj krzyczą podczas jazdy swoim zagazowanym 4.4 to co cytowalem wyżej. Chyba u alfuarzy tak nie jest.

wysłane z WC
    [C

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    BMW są fajne ale 95% szoferow tych wozów uważa się za panów szosy i pozostałych użytkowników drogi uważa za plebs który ma"wypiera..ać kur..a w ch..j!!!" Bo Pan w bm jedzie. To już nie jest stereotyp ale tak po prostu jest. Im starsze bm tym większy pan tym powozi. Nie każdemu to pasuje. Ar też jakąś super Marka nie jest jednak ich kierowcy aż tak szmaceni w necie nie sa... Coś w tym musi być

wysłane z WC
    W takim niestety kraju mieszkamy, pełnym stereotypów i uprzedzeń. Wczoraj przeglądałem miejscowy dziennik, sekcję o wypadkach drogowych, chłop VW wyorał pół ogrodzenia betonowego czyjejś posesji, wylądował w garażu wraz z bramą wjazdową, niszcząc zaparkowane wewnątrz auto - opis zdarzenia i nagłówek bardzo ogólnikowy/pobłażliwy a gdyby to ktoś w BMW zrobił ... oj od razu trafiło by na główną stronę z odpowiednim nagłówkiem o szaleńcu w BMW
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

A ile kompilacji na Youtube o kierowcach BMW jest też nie wspomnę. Mimo że jakby tak obejrzeć jakiś Mix tygodniowy wypadków to BMW jest mniej niż innych marek. No ale o Ar też pełno memow i opinii ze to awaryjne auta a u mechaników na placach same niemcy niezawodne. Jak to mawiają na prowincji" get audi a4 b5 or die tryin"... A wracając do e39 to myślę jakościowo to lepsze auto. Lepiej spasowane i wykonane niż 166. Ale 166 mam 6 lat i nie zamienił bym się nawet na e61 i lubię tą moją 166 bo samo obcowanie z tym autem sprawia mi frajdę. Ja to mam w 166 inni w BMW.. takze co kto lubi Panowie.

wysłane z WC
    [C

Mieszka w
    Milicz/Hulst
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

I tym akcentem zakonczmy ten temat,a kolega który go założył niech sie przejedzie 166 i niech sam dokona wyboru

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Co do rodzaju napędu i związanej z tym trakcji. kolega GrzesiekK. zaprezentował znany bardzo temat pt. mam nowoczesnych samochód z zaawansowanymi systemami bezpieczeństwa nic mi się nie może stać. Niestety takich wielu już wylądowało na drzewach. Jak już pisałem fizyki nie oszukasz tylny napęd szybciej traci trakcję bo ma dodatkowy opór w postaci przedniej osi. No chyba że zmieni się fizyka - ale chyba się na razie nie zanosi. (a pisałem wcześnie że znajdą się malkontenci)
    Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Co do rodzaju napędu i związanej z tym trakcji. kolega GrzesiekK. zaprezentował znany bardzo temat pt. mam nowoczesnych samochód z zaawansowanymi systemami bezpieczeństwa nic mi się nie może stać. Niestety takich wielu już wylądowało na drzewach. Jak już pisałem fizyki nie oszukasz tylny napęd szybciej traci trakcję bo ma dodatkowy opór w postaci przedniej osi. No chyba że zmieni się fizyka - ale chyba się na razie nie zanosi. (a pisałem wcześnie że znajdą się malkontenci)
    Pozdrawiam forumowiczów

Pod zły adres trafiłeś z "tymi systemami" więc proszę ad persona nie imputować w moją stronę w tym stylu. Na codzień ganiam między "górkami" i nie tylko na diagonalnych oponach autami po prawie 1KM/3kg masy auta więc co do fizyki zachowania zawieszenia i samej jazdy to raczej ja mógłbym Cię bardzo dużo nauczyć a nie na odwrót

W między czasie poszukaj sobie dlaczego RWD mają na przodzie anty Ackermana i co to powoduje właśnie w zachowaniu w zakręcie.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 24-12-2015 o 07:58
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Nic nikomu nie imputuję. Jak się zakopiesz w zaspie to jedyna szansa żeby z niej próbować wyjechać to wyłączenie elektroniki - to na pewno Wiesz. Stosowanie opon diagonalnych to w dobie opon radialnych mówiąc oględnie żeby nikogo nie urazić - nie zbyt mądre posunięcie. Nie myl geometrii pracy zawieszenia o której jak piszesz Wiesz bardzo dużo z fizyką trakcji. Jak masz zacięcie pedagogiczne to proponuje jakiś doktorat na jakiejś znamienitej uczelni w wolnej chwili po "codziennym ganianiu między górkami". Ja nikomu nie oferuje swoich usług w zakresie nauczania nie mając pojęcia o jego wiedzy, wierzę oczywiście na słowo że dużo, bardzo dużo bym się mógł od Ciebie nauczyć na temat tej jazdy na diagonalnych oponach (tylko po co?). Szczerze wątpię że wszystkie RWD mają (jak powinno się poprawnie pisać Panie profesorze) Anti Acermana - co jak domniemuję i tak fizyki nie zmienia.
    Pozdrawiam kolegę
    Ostatnio edytowane przez bera5 ; 30-12-2015 o 17:15