Bezpiecznik nie pomógł, rano na chwile zapalił się błąd (dziś wyjątkowo tylko raz). Jutro szukam dalej, tym razem celuje w immo bo jeszcze tam nie zaglądałem.
Bezpiecznik nie pomógł, rano na chwile zapalił się błąd (dziś wyjątkowo tylko raz). Jutro szukam dalej, tym razem celuje w immo bo jeszcze tam nie zaglądałem.
Ja czyscilem zlacze od abs-u i obok pompy jest jeszcze jedna wtyczka. Po wypieciu, przeczyszczeniu mam spokuj od kilku miesiecy. Bezpiecznik wymienilem profilaktycznie
wyskrobane z iphone 6 plus
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Panowie, byłem pewien, że bezpiecznik był rozwiązaniem. Od 2tyg było zero problemów, zawsze odpalał gdzie do tej pory chociaż raz dziennie zawsze rano paliły się kontrolki. Na weekend zostawiłem samochód nieruszany i wczoraj ledwo udało się go odpalić (po kilkunastokrotnym przekręceniu stacyjki dopiero zgasły kontrolki od immo i VDC).
Dzisiaj dobrałem się do antenki, rozebrałem przeczyściłem styki sprayem i dalej testowanie. Przewody masowe od akumulatora też sprawdzone, dokręcone dobrze, ale na wszelki wypadek wypsikałem sprayem do styków. Mam nadzieje, że problem się skończy bo czym gorsze pogody tym większe problemy z odpalaniem.
Sprawdź przewody dochodzące do przekaźników przed akumulatorem. Trzeba wyczepić przekaźniki wraz z podstawkami. U mnie jeden przewód był tak zżarty, że trzymał się dosłownie na 2 włoskach i powodował podobne objawy jak u ciebie. To miejsce jest od spodu słabo zabezpieczone i narażone na czynniki atmosferyczne.