Panowie miał ktoś z was założone opony 225/45 r18 na 8.5 cala??? Duży będzie naciąg?? Nie chciał bym pchać jeszcze szerszych bo moje 1.9 i tak nie jedzie. A według kalkulatora to powinny byc szerokie 235
Bedzie mały,rzekłbym mikronaciąg . Zalezy od opony -jaki ma rant chroniący felgę. Patryczos ma co prawda na 19/8,5 opone 225/40 Nexena i jest ledwo zauwazalny a im wyzszy profil opony tym naciag bedzie mniej "bolesny". Jednak musisz sie z tym liczyc ze bardziej przy krawężnikach bedziesz uważać.
Będzie w sam raz, do naciągu jeszcze dużo będzie brakowało, miałem 225/45/18 przy 8", mam 225/40/19 przy 8,5" i przy tych drugich wygląda to już troszkę lepiej, choć tak jak pisze Nazar - to nadal mikronaciąg. Bierz spokojnie![]()
Ja mam 225.40.19 przy ori ti czyli chyba 8" i ranty są odkryte. Każde dojechanie do krawężnika jest bolesne dla felgi bo opona nie chroni nic a nic.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Dzieki panowie pytam bo nie chce wlaśnie naciągu ala germany![]()
Jakie dystanse zamontować do felg 19 ti? Ile mm na przód ile na tył wchodzi żeby nie obcierala na eibach ? Bo teraz z tym et 41 trochę głęboko wchodzą do środka.
Jutro zrobię foto jak wystają moje ranty. Nie ma naciągu,ale ranty gołe ;-)