Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: VIN ,a wyposażenie auta - pilnie poszukuję.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Jak nie masz VDC to nie masz też HillHoldera, a to już przydaje się tym, którzy prawa fizyki znają i mają głowę na karku.
    Ten badziew bardziej przeszkadza.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Tak czy siak, twoja wypowiedź trochę jest przesadzona. Większościom ludzi ten system pomaga, kilku co najwyżej nie przeszkadza (mówię o VDC jako całości). Więc po co ta wrogość ? To jak z pasami bezpieczeństwa. 999 osób na 1000 z niezapiętymi pasami ginie, ale ta 1 miała szczęście i akurat wypadła przez szybę z auta i dlatego jest to argument za brakiem zapinania pasów.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Ten badziew bardziej przeszkadza.
    Prawda. Mam to coś w bravo i tylko irytuje. Zasada jest prosta, jeśli ktoś umie jeździć samochodem, nie potrzeba mu wspomagaczy.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Mam nadzieje, że koledzy piszą o HillHolderze, a nie o całym VDC. Faktycznie HillHolder działa dziwnie i nie zawsze można na niego liczyć. Bez niego da się też spokojnie jeździć. A VDC jak to kontrola trakcji – dobra kontrola trakcji nie oszuka fizyki, ale potrafi pomóc w podbramkowych sytuacjach.

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

VDC jest nie potrzebny ludziom znającym prawa fizyki i głową na karku.

rozumiem ,ze jeździsz na wyłączonym

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Prawda. Mam to coś w bravo i tylko irytuje. Zasada jest prosta, jeśli ktoś umie jeździć samochodem, nie potrzeba mu wspomagaczy.
    Dzięki...myślałem, że jestem sam.

hideto...jaka wrogość?
    Na szczęście VDC dość późno się włącza, da się wyłączyć i nie przeszkadza. Pewnie w skrajnej sytuacji pomoże. Na szczęście 159 daje w każdym zakręcie do zrozumienia , że ma potężną nadwagę przestrzegając przed szaleństwem.

Co do hillholdera . Stojąc na górce delikatnie zwalniam sprzęgło, puszczam hamulec i przenoszę nogę na pedał gazu. Dla mnie oczywiste jak oddychanie....ale hillholder mówi NIE. Poczekaj muszę jeszcze cię 1 s potrzymać.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Mam nadzieje, że koledzy piszą o HillHolderze, a nie o całym VDC. Faktycznie HillHolder działa dziwnie i nie zawsze można na niego liczyć. Bez niego da się też spokojnie jeździć. A VDC jak to kontrola trakcji – dobra kontrola trakcji nie oszuka fizyki, ale potrafi pomóc w podbramkowych sytuacjach.

Ja pisałem tylko o hillholderze, choć znam osobników którzy wyciągają bezpieczniki od abs bo twierdzą że tylko im przeszkadza. Nie wiem nie wnikam nie mój interes

Co do hillholdera . Stojąc na górce delikatnie zwalniam sprzęgło, puszczam hamulec i przenoszę nogę na pedał gazu. Dla mnie oczywiste jak oddychanie....ale hillholder mówi NIE. Poczekaj muszę jeszcze cię 1 s potrzymać.

Hahahaha to brzmi jak kopiuj wklej mojego posta na forum Bravo. Paaaaaaaaaanie jak mnie zjechali że to nie umiem iść z duchem postępu i jeździć nie potrafię bo mnie HH irytuje zamiast pomagać. Koniec świata.
    Dla mnie jest to zwyczajnie badziew, który powinno się wyłączać w opcjach komputera pokładowego, wtedy by każdy sobie decydował czy chce pomocy na wzniesieniach czy nie..