przeglądałem kolektor pod kątem pęknięć i nic nie znalazłem, dopiero lał na powrocie z wtrysków a teraz leje na powrocie z pompy (króciutki wężyk od pompy do kolektora) pod maską ciężko było wyciek znaleźć ale pod autem robiło się mokro po nocy jak by ktoś nasikał
U mnie na szczescie chyba tylko z powrotu cieklo, zmienilem wezyk i jest sucho a ten co idzie z pompy do kolektora jest do dostania tylko w aso za bagatela 175 zl! Innego nie zalozy bo jest on pod katem 90 stopni i jest bardzo krotki.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
dokładnie tak jak mówisz, kupiłem zwykły wężyk paliwowy ale kąt jest tak duży że się zagią i nie było przepływu benzyny, ale stary troszkę skróciłem i wszedł dość na ciasno i do tego opaska zaciskowa, jutro będę sprawdzał czy sucho czy dalej się poci.
ps. nigdy nie dam tyle PLN za 10 cm wężyka :/
Sa tez sprezyny ktore wklada sie w srodek weza aby sie nie zalamywal
Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
U mnie ostatnio:
- wymiana uszczelnień regulatora paliwa
- próby uszczelnienia wycieków paliwa przy kolektorze (to co koledzy wyżej)
- wymiana mechanizmu lewarka biegów
- regeneracja reflektorów
Wyjąłem belli akumulator do podładowania, no rano już ledwo odpaliła![]()
Powodzenia w założeniu tam kolanka do wężyka fi 8 wewnątrz. Jedyny sposób to założenie oryginalnych opasek zaciskowych na wężyk bo opaski ślimakowe robią tzw "garb" w miejscu skręcania i tamtędy ucieka paliwo.
A pisałem że to zła pogoda na takie rzeczy ale mnie skusiło i nasadowa 10 gdzieś sobie poleciała na silnik...
Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 05-01-2016 o 23:47
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
udało mi się założyć wężyk fi 6 po rozgrzaniu zrobił się miękki i bardzo ciasno zaszedł tylko pytanie czy tak naciągnięty nie pęknie przypadkiem?!