Black wczoraj mialem regenerowany rozrusznik, bendiks wymieniony na nowy. Także ja to wykluczam. Byc może jeszcze pompa wspomagania tak wyje przy uruchomieniu
Black wczoraj mialem regenerowany rozrusznik, bendiks wymieniony na nowy. Także ja to wykluczam. Byc może jeszcze pompa wspomagania tak wyje przy uruchomieniu
Czyli nie jestem sam z tym problemem, u mnie rozrusznik byl 3 razy u elektrykow i nic to chyba jednak pompa.
Jak to świetnie brzmi w teorii, że stacje już mają paliwo zimowe. DUPA a nie mają. Przed Bożym Narodzeniem zalałem cały zbiornik V Power'em. I kilka dni temu, po pierwszej nocy gdy było -15'C auto odpaliło ale zaraz zgasło, poźniej musialem się namęczyć żeby zapaliło. Do drugiej tak mroźnej nocy byłem już przygotowany. Zalałem do pełna Lotos Dynamic (czyli ponad pół zbiornika) i dolałem Skydd. Przy tych samych temparaturach jak poprzednio silnik odpalił jak latem, bez jakiegoś podwójnego grzania itp.
Tankowałem felernego V Powera na nowej stacji Shell w Opolu. Nowa stacja, nowe zbiorniki. Tylko ponieważ zimy w grudniu nie bylo, to uśpiło moją czujność, bo na tej stacji praktycznie nie ma ruchu. I dam sobię rękę uciąć że mają jeszcze V Power Nie do końca zimowy. Przy -9'C z tym paliwem nie miałem problemu z odpaleniem, ale przy -15'C już nie dawało rady. Więc do wiosny "przesiadam się" na Lotosa Dymanic. A Shella odwiedzę, jak przylecą bociany![]()
Hmmm jeśli miałeś rozrusznik regenerowany a dzwięk jest dalej to teraz mam namieszane w głowie u mnie ostatnio jak było -18 to z 10 sekund wyło
Widocznie tak ma być![]()
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Ludziska na forum pisali że pompa wspomogania tak lubi wyć przy odpalaniu. Tylko czy to objaw padającej pompy np nie jest ;(
A jak wyglada sprawa z wymiana swiec? Szybko i bez problemów czy jest jakieś ciężkie dojście i trzeba się nameczyc
A ja nie obstawiam rozrusznika.
wg mnie, to dźwięk pompy wspomagania która na dużym mrozie pracuje przez kilka sekund "na sucho" bo czerwony płyn do wspomagania tak szybko się do niej nie dostaje.
Im większy mróz, tym dźwięk dłuższy.
Przy temperaturach dodatnich dźwięk nie występuje.