Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala auto.Obstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala auto.Obstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
jak rozrusznik to dlaczego jak sa temperatury dodatnie to jest wszystko ok i nie ma tego dżwięku
Właśnie byłem odpalić samochód dzwiek się pojawił ale znacznie krócej a rozrusznik kreci jak wsciekły czyli wszystko ok poprostu ten typ tak ma to w końcu włoszczyzna a co do pompy wspomagania to płyn w niej zawsze jest nie ma czegos takiego że zchodzi płyn i wyje tam płyn jest zawsze (olej).
I jak wiadomo na przy ujemnych temperaturach metal się kurczy-zaciska z tond ten dzwięk ROZRUSZNIKA
Ostatnio edytowane przez Black Wolf ; 06-01-2016 o 12:01
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
To nie rozrusznik. To pompa wspomagania tak jęczy zanim olej do niej dojdzie. Mam taki samo dźwięk, który zaczyna się pojawiać jak jest -5 i więcej. Im zimniej tym dłużej trwa. Trzeba było posłuchać jak odpaliłem przy -17Potępięcze jęki trwały kilkadziesiąt sekund (+ zimny olej w automacie) po ruszeniu. Po rozgrzaniu cisza. A i rozrusznik mam w porządku. Pzdr.
Za regeneracje rozrusznika zapłaciłem 150zł łącznie z operacją wyciągania i zakładania - chyba to nie tak dużo dla świętego spokoju to zrobić.
U mnie po regeneracji ten dźwięk się już nigdy nie pojawił - przypadek?