Kupowałem ostatnio łożysko, 70zł FAG, 63006 2RS, wymiary 30x55x19.
Wymienić nie zdążyłem, bo pojechałem do warsztatu gdzie alf nie robia i jak chłopaki powiedzieli mi że wyjącie półosi to im tak zajmie 4h, to zabrałem auto.
--
Pozdr.
Hubi
Kupowałem ostatnio łożysko, 70zł FAG, 63006 2RS, wymiary 30x55x19.
Wymienić nie zdążyłem, bo pojechałem do warsztatu gdzie alf nie robia i jak chłopaki powiedzieli mi że wyjącie półosi to im tak zajmie 4h, to zabrałem auto.
--
Pozdr.
Hubi
[QUOTE=hubizx;757743]Kupowałem ostatnio łożysko, 70zł FAG, 63006 2RS, wymiary 30x55x19.
Dzięki za info
Ciekawe czy w 2.4jtd 175KM jest taka sama podpora- rozmiar łożyska![]()
Za luz na wyjściu ze skrzyni, przynajmniej ja tak obstawiam jest odpowiedzialny luz za satelitach mechanizmu różnicowego, wystarczy dołożyć podkładki regulacyjne i powinno być git. U siebie wymieniłem łożyska mechanizmu różnicowego to poprawiło się ale tylko na 3000km, jak będę miał trochę czasu to ustawie luz na satelitach i dam znać czy pomogło, (z tego co wyczytałem luz powinien być 0,2mm a u mnie jest około 2mm
Patent, to bym nie powiedział w elernie jest instrukcja i ja myślę w taki sposób robić, żałuje że nie zrobiłem tego jak miałem mechanizm różnicowy na wierzchu, wtedy stwierdziłem tylko że ten luz jest dosyć znaczny, jak sam zajmujesz się swoim autem to koszt takiego czegoś wyjdzie nie więcej niż 50zł
jak to bedziesz robił wrzuc jakies fotyalbo manuala strzel
Mam 156 ale ostatnio mechanik mi mówił o tej podkladce zeby luzu nie było bo troche gora dół. Czy to może powodować drgania auta przy ruszaniu i utrudniać szybki dynamiczny start?