witam.ja mam podobny problem ze jak odpale silnik to trezsie autem czy na zimnym czy na ciepłym, czy juz ktos doszedł co to takiego??
witam.ja mam podobny problem ze jak odpale silnik to trezsie autem czy na zimnym czy na ciepłym, czy juz ktos doszedł co to takiego??
Ja miałem podobny problem jak odpalałem to aż rzucało w kabinie, obroty skakały, moc była i jak sie gazu dodawało to było ok
i co było u mnie WTRYSKI u mnie tez były ok nic komp nie pokazywał zeby wiedzic trzebac dać je do boscha tam CI powiedza czy sa dobre (dodam ze były problemy z odpaleniem za zimnym i ciepłym silniku) trzeba było długo krecic albo gazu dodać jak masz cos podobnego to WTRYSKI sprawdz
ps. mam 3 wtryski na sprzedanie 100% sprawne sprawdzane w boschu
dla porwnania podam ceny wtrysków
regenerowany 600zł
twój wtrysk+ regeneracja (zalezy co poszło) koncówka400 zł sprawdzenie i czyszczenie około 150zł
a nowy wtrysk 1500 zł
niestety sam musiałem wymienic wszystkie 5![]()
ale teraz alfinka moja 166 pali na dotkniecie i nie szarpie jest cichutka
Ostatnio edytowane przez Manio0017 ; 23-04-2009 o 20:55
powiem tak ze odpala normalnie tylko teraz dziwnie chodzi.tak odczuwalnie czuc drgania silnika jak sie trzyma za kiere,a jak otworzy sie drzwi to juz całkiem telepie.odpala za kazdym razem. a moze byc tak ze jak swieca sie zjarała to tez tak bedzie chodzic czy w dieslach jest inaczej .pozdrawiam
Ja mam dokladnie ten sam problem co krisss81,dosc znacznie telepie moim autkiem na biegu jalowym i to bez roznicy czy silnik jest zimny czy cieply!Dodam ze nie dzieje sie to zawsze ale dosc czesto!Nie mam problemu z odpaleniem,pali za pierwszym razem,swiece wymienione na nowe (Bosh) wiec chyba pozostaja wtryski lub zawor EGR (czy on wogle moze powodowac ten problem?)!Czy jest mozliwosc sprawdzenia wtryskow w ASO (ewentualnie czy w okolicach Wrocka znajduje sie serwis Bosha)i ile to moze kosztowac?
Ostatnio edytowane przez danloo23 ; 24-04-2009 o 22:43
Jeżeli silnik bez paska wielorowkowego pracował normalnie, to pewnie problem jest z tym związany. Za slabo napiety pasek, lub luz na ktoryms z lozysk (sprezarka klimy, alternator, tlumik drgan, napinacz). W moim przypadku koło pasowe od klimy miało luz. Mocniejsze napięcie paska może pomóc, ale wiadomo, że niesie to ze sobą ryzyko szybszego zużycia łożysk...
Pozdrawiam