zderzak można jeszcze pospawać, ja akurat tak u siebie robiłem bo koszt używki straszny a malować i tak trzeba bo w kolorze ciężko znaleźć
co do maski to raczej powinieneś zadać pytanie u blacharza/malarza co ci to będzie robił, nie wygląda tragicznie ale zdjęcie mało pokazuje
części szukaj allegro olx badz na FB w grupie, sporo osób sprzedaje części, chłodnica może pasować od 147/156 ale to lepiej sie upewnić po numerach według EPRa
ceny są rynkowe, raczej nie znajdziesz znacznie taniej...
chyba że pojedziesz do Poznania na nocną giełdę i kupisz tanio jakiś zderzak z pęknięciem, skleisz...
a może ten co masz da się zrobić
maska - spytaj blacharza czy za dodatkową stówę lub dwie ją zrobi - zawsze taniej niż kupić maskę
zderzak "w kolor" - i serio wierzysz że kupisz i założysz bez malowania bo będzie bez uszkodzeń lakieru
od demontażu, magazynowania, pakowania, wysyłki itd ?
z chłodnicą powinno być łatwiej
...
czyli błotnik i tak do malowania tylko chciałem się upewnić, a chłodnice to jest sens kupować używkę ?
jak kupisz używkę z rozebranego auta z 2004 roku... to tylko szklana kula może powiedzieć
ile czasu taka chłodnica wytrzyma, nie dałbym za używkę więcej niż 1/3 ceny dobrego zamiennika
...
Chłodnica tylko nowa, a maska raczej do naprawy.
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0
a były jakieś modyfikacje w zderzaku przednim bo znalazłem z młodszych egzemplarzy i nie wiem czy by pasował ja mam 04 a znaleziony chyba 08
dolne kratki w nowszych mają listewkę ale to pasuje bez względu na rocznik
sam zderzak jest identyczny, modyfikacji nie było
Scudetto w starszych połysk, w niektórych nowszych satynowe
zderzaki są z dziurami na spryski lub bez
starsze zwykle miały dopinane od spodu gumowe odbojniki, nowsze już tego nie miały
tylko dziury na spryski mają znaczenie
...
Maska moim zdaniem do wymiany. Przy takim załamaniu nie widzę żeby dało się to naprawdę ładnie naprawić.
Co do zderzaka to musiałbyś zapodać zdjęcie jak wygląda ale jeśli jest tylko pęknięty, nie ma ubytków
i nie jest odkształcony bardzo to znajdź kogoś od spawania plastiku i mega taniej Ci to wyjdzie.
IMHO chłodnica TYLKO nowa. Oszczędności tutaj zwykle się mszczą potem.
BTW - części szukaj tak czy tak najlepiej w kolorze. I tak trafić w stanie, że nie trzeba lakierować
to raczej nierealne ale jak potem gdzieś kamyczek pacnie i się zrobi odprysk to Ci np. czerwony nie wylezie spod spodu
No i w przypadki jeśli będziesz kupował maskę to Ci odpada lakierowanie jednej strony
Cena nowej to około 250zł. Jeżeli zależy Ci na osczedności to za niedługo bede sprzedawał moją gt na części, wiec myślę że moglibyśmy się dogadać. Jak cos pw.