Szybkie pytanie bo stoje na parkingu i czekam. Wg instrukcji nie zalecaja holowania auta dlatego pytam. Mam do odholowania auto na 50km lepiej wziac na lawete czy mozna brzpieczbie holowac?
Skrzynia manual
Szybkie pytanie bo stoje na parkingu i czekam. Wg instrukcji nie zalecaja holowania auta dlatego pytam. Mam do odholowania auto na 50km lepiej wziac na lawete czy mozna brzpieczbie holowac?
Skrzynia manual
jak manual to nie powinno sie nic dziac. Jesli silnika nie dziala to miej na uwadze slabe hamulce.
Nie dziala. Wyciekl plyn chlodniczy. Ostatnio termostatwymienialem i ktos chyba spapral sprawe.
Powiem tak – spróbuj skręcić kierownicę bez wspomagania. Również hamowanie jest bardzo słabe bez wspomagania. Jeśli to nie jest automat to holować można, ale jest to niebezpieczne (właśnie ze względu na utrudnione skręcanie i hamowanie). Przy lekkim cinquecento da się holować, ale przy ciężkiej 159 z krótkim układem kierowniczym to raczej niemożliwe.
Mega niebezpieczne. Kiedyś jechałem przez miasto bez wspomagania (pasek strzelił) i o ile na łagodnych łukach to w miarę, o tyle przy wjeździe do warsztatu mało w ścianę nie wyrżnąłem (156).
Kiedyś nie było wspomagania a jeździliśmy
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Panowie, przejedźcie się 159 bez wspomagania kierownicy i hamulców i potem jeszcze raz napiszcie. Da się. To prawda. Ale ryzyko jest spore i trzeba być tego świadomym. A autor tematu niech podejmie decyzję. Przypominam, że mamy opony 225 i krótki układ kierowniczy.