Strona 1 z 9 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Temat: GT, Brera czy 159 Ti za 25-28k ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar KMucha
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    --- Alfa GT Blackline --- była AR 147 GTA 3.2 V6 250 KM, AR 156 SW 1,9 JTD '

Domyślnie GT, Brera czy 159 Ti za 25-28k ??

Hej, zakładam podobny temat jak jakiś czas temu. Ale prawdopodobnie będę miał większy budżet na auto. Żeby była jasność cale życie śni mi się Brera. Najlepiej 2,2 ale 2,4 też ok. Czy mam w ogóle się napalać że znajdę taką za 25-28k czy lepiej odpuścić? Domyślam się, że nie bd to perełka. Jak wygląda awaryjność 2,2 jts? Nie pytam o eksploatacje bo dbane będzie

Ewentualnie 159 ti (najlepiej sedan) - ktoś znajomy może sprzedaje???

No i GT. Zamiast najtańszej Brery, najdroższe GT. Jeżeli już to jakaś wersja specjalna QV lub Blackline. Która miała w standardzie Q2?

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

GT Q2 ma seryjnie Q2
    ...

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Brere za takie pieniądze znajdziesz ale stan techniczny będzie mizerny, myślę że na tą chwilę trzeba posiadać 35-40k żeby dostać Brere (2006-2007) w akceptowalnym stanie technicznym.
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Rowerzysta Avatar KMucha
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    --- Alfa GT Blackline --- była AR 147 GTA 3.2 V6 250 KM, AR 156 SW 1,9 JTD '

Domyślnie

Po raz pierwszy tak na prawdę obejrzałem włoskie ogłoszenia. I wybór Brery za 5-6k euro jest spory. Liczę się z tym, że coś do lakierowania będzie. Ale jak bd miał taką możliwość to wolę najtańszą Brerę 2.4 niż wymuskaną, idealną GT z 1.9.

Jakieś doświadczenia ze sprowadzaniem aut z Włoch?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Jaso
    Mieszka w
    WAW
    Auto
    MiTo 1.4 16V 95km, Brera 2.0jtdm 09' Spider 2.2 JTS 07', 166 3.0 Super BYŁA: AR 156 1.8 T.S. 98'

Domyślnie

Cytat Napisał KMucha Zobacz post
    Ja mam duzy plus to idealny stan podwozia jeśli nie sprowadzasz z północy albo rejony stricte nadmorskiego w przypadku aut z dolnej półki cenowej raczej nastawiałbym się na awarie mechaniczne i ogarnianie tego tematu, bo na lakierowanie zawsze bedzie czas
    Brera Team Warsaw

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał KMucha Zobacz post
    Po raz pierwszy tak na prawdę obejrzałem włoskie ogłoszenia. I wybór Brery za 5-6k euro jest spory. Liczę się z tym, że coś do lakierowania będzie. Ale jak bd miał taką możliwość to wolę najtańszą Brerę 2.4 niż wymuskaną, idealną GT z 1.9.

Oglądałeś Brery 2.4 (może czasem 2.2) więc dolicz 1/5 na akcyzę. Za 6kE znajdziesz akceptowalny egzemplarz, co razem ze sprowadzeniem, akcyzą i ubezpieczeniem da Ci spokojnie 30kpln.
    GT i Brery nie da się porównać, to dwa całkiem różne technologicznie auta. Inna generacja, inna technologia, inne prowadzenie. W porównaniu do Brery, GT to hebel.

O TI w tym budżecie możesz od razu zapomnieć.

Jeżeli chcesz uderzać w jakąś wersję limitowaną GT, to ja bym wybrał Sportiva. Niestety podaż (i popyt) są niewielkie.

Jeżeli nie jedziesz lawetą, to sprowadzenie auta z Italii na kołach, jeżeli nie masz doświadczenia, a przynajmniej podstaw włoskiego, to raczej kiepski pomysł. Nawet jeżeli masz doświadczenie i znasz włoski czasem okazuje się to zadaniem karkołomnym.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

ktos z forum na giełdzie fb alfaholików iedys brere 2.4 za 32 wystawiał zarej.ale stanu nie znam z foto ładna kolor nijaki

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar ergomarcin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    brak

Domyślnie

to moja Zmianowy, wciąż do wzięcia - chętnych całkowity brak - nie mam pojęcia czy przebieg odstrasza??? wszystko w aucie porobione na bierząco...aż żal za maly papier oddać...
    Ostatnio edytowane przez ergomarcin ; 26-01-2016 o 13:14
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm: 2011 - 2013
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm: 2013 - 2016

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał ergomarcin Zobacz post
    to moja Zmianowy, wciąż do wzięcia - chętnych całkowity brak - nie mam pojęcia czy przebieg odstrasza??? wszystko w aucie porobione na bierząco...aż żal za maly papier oddać...
    Pewnie by chcieli diesla, 80.000 przebiegu no i za 25k
    J.Clarkson