Witam, jak w tytule potrzebuję schematu instalacji klimatyzacji w AR 156, Jutro jadę do elektryka, ale muszę mieć jakiś schemat żeby dojść dlaczego nie działa mi klimaA na majówkę przydalo by się żeby byla sprawna
![]()
Witam, jak w tytule potrzebuję schematu instalacji klimatyzacji w AR 156, Jutro jadę do elektryka, ale muszę mieć jakiś schemat żeby dojść dlaczego nie działa mi klimaA na majówkę przydalo by się żeby byla sprawna
![]()
Jesteś pewny, że to przez instalację elektryczną? Może czynnik chłodzący uciekł?
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Jestem pewien bo milem nabite 400g czynnika i 7ml oleju (powinno być 650g i 140ml) ale spec powiedział że przy tej ilości czynnika powinna chłodzić i powinna się zalanczać. Mam objawy takie że kontrolka świeci ale sprzęgło przy sprężarce i wentylator nie zalancza się. Na pewno jutro sprawdzimy czujnik od ciśnienia ale musze wiedzieć co jeszcze moglo się zwalić i przydal by sie schemat![]()
wrzuć na forum, pewnie sie przyda ludzikom, możesz posłać jak sie nie da mi na maila chętnie jazzu@hot.pl
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
Wyślij na tomi004@o2.pl DZIĘKI![]()
Siema! Miałem podobny problem 1 miałem spalony bezpiecznik a po 2 także miałem uszkodzony zawór ( jak dobrze pamiętam i się nie mylę to zwrotny chyba tak się nazywał ) po wymianie zaworu i bezpiecznika klima chłodzi za wszystko zapłaciłem 200 zł
---------- Post dodany o godzinie 19:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:07 ----------
Aha bezpiecznik to ten od zapalniczki a jeszcze przekaźnik znajduje się koło akumulatora ! Po zrobieniu tego co pisałem klima chodzi więc może to co napisałem coś Ci pomoże bo mi także kontrolka świeciła a sprężarka się nie włączała !!
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
No dzięki za info dziś zrobiłem klimę okazało się że przekaźnik się spalił, teraz chłodzi jak marzenieale jeszcze muszę poszukać przyczyny dlaczego wentylator od chłodnicy nie działa ;/
A właśnie jak jest u ciebie z tymi wentylatorami, obydwa się wlanczają przy używanej klimie czy tylko jeden dziala??
Siemka tak włączają się 2 wentylatory chwile po uruchomieniu silnika i włączeniu klimy !
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
Aha no dzięki za info muszę poszukać dlaczego nie działają![]()