Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Po 2020 bo idiot odchodzi na emeryturkę a potem będzie miał wyebane na cały koncern . Tego heretyka powinni spalić na stosie albo ukamieniować za celowe działania na szkode firmy.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Działa na szkodę firmy bo chce zrobić z Alfy prawdziwą markę premium? Bo wdraża plan przejścia na nowy poziom technologiczny, wprowadza nowy model z napędem na tył, który w topowej odmianie ma moc powyżej 500KM i osiągami zawstydza konkurencyjne wersje BMW i Merca? Bo nie chce wypuścić kolejnego kotleta w stylu 159 z potężną nadwagą i bez nawet jednego silnika benzynowego godnego Alfy Romeo?
    Marchionne chce jak najlepiej dla Alfy Romeo, w której widzi duży potencjał. Niestety, life is brutal i nie zawsze wszystko wychodzi jakby się chciało.
    Szczerze mówiąc, jak zobaczyłem ten plan jak go ogłosili, to od razu wiedziałem że jest nierealny w tak krótkim okresie i z takim rozmachem. Przesunięcie w czasie premiery flagowej limuzyny, coupe oraz następcy Giulietty nie jest moim zdaniem krytyczne z punktu widzenia losu marki. Najważniejsze żeby wyszły planowane SUV-y zgodnie z planem, bo one teraz napędzają sprzedaż także marek Premium. Wygląda na to, że to właśnie one będą miały teraz pierwszeństwo.

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Najważniejsze żeby wyszły planowane SUV-y zgodnie z planem, bo one teraz napędzają sprzedaż także marek Premium. Wygląda na to, że to właśnie one będą miały teraz pierwszeństwo.
    True. Giulia mnie ani ziębi ani grzeje, ale suva to bym chętnie obejrzał.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

Nie ma co się przedwcześnie podniecać zaawansowaniem technologicznym Giulii. Faktycznie V6 - robi wrażenie, ale już 2,0 turbo benzyna... mam mieszane uczucia, a fakt, że jest konstrukcją Chryslera... raczej splendoru i szlachectwa jej nie dodaje. Zwyczajne cięcie kosztów - ograniczają gamę silników.
    Żeby się nie skończyło jak z 159-silniki pożyczone od GM były totalnym badziewiem, a te pochodzące od FCA były dosyć udane.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Stary to co chce i jego plany to jedno a realia to drugie. Wszyscy widzą co się dzieje. Giulia to auto widmo a te 500KM za rok albo dwa to bedzie miał traktor do koszenia trawy. On niebawem idzie na emeryturkę i pewno do momentu uzyskania sowitej odprawy ciągnie dobry bajer a robi z ludzi debili i zniechęca klientow. Zeby zrobić fure klasy Premium trzeba miec hajs i dzialac a on qrwa nie ma ani jedbego nawet żeby nowe Punto czy inną Fiacinę do sprzedazy wprowadzic. Francuzi,Niemcy wypuszczają nowe modele co tydzien a co prezentuje FCA??? Fiat Profesional . Ludzie kupują co innego bo co mają tu kupić "garnitury"??? Mito??? Ja yebie to jest paranoja .

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Szkoda, że Fiat nie ma w ofercie dobrego kompakta - teraz ma być to Tipo ale .... jakiś niedosyt po zajeb...tym Bravo ( Nazar jeździsz "Bravolcem" to wiesz o czym mówię)
    Co do Giulii .... raz na jakiś czas spoglądam w ten temat. Nie interesuje się szczególnie poczynaniami Sergio ale z perspektywy kogoś kto się nie interesuje sytuacja jest tragiczna ... spoglądam na temat raz na trzy tyg. od prawie roku i nadal to samo... tzn. nic (chyba nic - bo nie mam czasu wertować wszystkich postów, czytam na bieżąco)

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    Faktycznie V6 - robi wrażenie, ale już 2,0 turbo benzyna... mam mieszane uczucia, a fakt, że jest konstrukcją Chryslera... raczej splendoru i szlachectwa jej nie dodaje. Zwyczajne cięcie kosztów - ograniczają gamę silników.
    .
    Skąd wyczytałeś, że ten silnik wychodzi od Chryslera? Przecież oni nie mają żadnego silnika Turbo, a z pojemności 2.4 z bólem wyciągają 170 KM i to jest dla nich szczyt techniki. Nowy silnik wychodzi oczywiście z FCA, ale nie wierzę, żeby amerykańscy inżynierowie mieli z nim coś wspólnego, bo oni nie mają pojęcia o projektowaniu nowoczesnych silników benzynowych o małej pojemności.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    Nie ma co się przedwcześnie podniecać zaawansowaniem technologicznym Giulii. Faktycznie V6 - robi wrażenie, ale już 2,0 turbo benzyna... mam mieszane uczucia, a fakt, że jest konstrukcją Chryslera... raczej splendoru i szlachectwa jej nie dodaje.
    To te silniki benzynowe to amerykańce mają być? Byłem przekonany że to ma być rozwinięcie TBi

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Działa na szkodę firmy bo chce zrobić z Alfy prawdziwą markę premium? Bo wdraża plan przejścia na nowy poziom technologiczny, wprowadza nowy model z napędem na tył, który w topowej odmianie ma moc powyżej 500KM i osiągami zawstydza konkurencyjne wersje BMW i Merca? Bo nie chce wypuścić kolejnego kotleta w stylu 159 z potężną nadwagą i bez nawet jednego silnika benzynowego godnego Alfy Romeo?
    Marchionne chce jak najlepiej dla Alfy Romeo, w której widzi duży potencjał. Niestety, life is brutal i nie zawsze wszystko wychodzi jakby się chciało.
    Szczerze mówiąc, jak zobaczyłem ten plan jak go ogłosili, to od razu wiedziałem że jest nierealny w tak krótkim okresie i z takim rozmachem. Przesunięcie w czasie premiery flagowej limuzyny, coupe oraz następcy Giulietty nie jest moim zdaniem krytyczne z punktu widzenia losu marki. Najważniejsze żeby wyszły planowane SUV-y zgodnie z planem, bo one teraz napędzają sprzedaż także marek Premium. Wygląda na to, że to właśnie one będą miały teraz pierwszeństwo.
    No właśnie.
    wcześniej:
    YUGO 65 1.3 (ZASTAVA) '86 - 1994-1997
    AR 146 1,4 boxer '97 - 1997-1999
    AR 156 2,0 TS '98 - 2000-2001
    AR 156 2,5 V6 '99 - 2001-2004
    AR 156 GTA '03 - 2006-2009
    AR 159 3,2V6 Q4 ti '07 - 2009-2014
    teraz:
    Honda CRV (służbowa)
    Maserati Ghibli SQ4 '15

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Ja spotkałem się z dwiema wersjami ale w obydwu mianownik był ten sam - silnik jest projektowany przez FPT, czyli włochów. W pierwszej ma być to bezpośredni następca 1,75 TBI, w drugiej wersji nowy silnik konstrukcyjnie bazuje na starych 2 litrówkach Fiata oczywiście po modernizacji i z nowym osprzętem i turbo. Pierwsza wersja wydaje się być najbardziej prawdopodobna.