Witam. W mojej ukochanej 146 w czasie jazdy opuszcza się prawa tyna szyba o jakieś 2-3 cm w zależności ile dziur zaliczęJak mogę pozbyć się tej wady. Szyby z tyłu mam na korbkę. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Witam. W mojej ukochanej 146 w czasie jazdy opuszcza się prawa tyna szyba o jakieś 2-3 cm w zależności ile dziur zaliczęJak mogę pozbyć się tej wady. Szyby z tyłu mam na korbkę. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
jezeli jest mechanizm jak w 155 to niestety kup nowy mechanizm bo stary juz sie wytarl
Ja mam taki sam problem;/ ale chyba też musze wymienic miechanizm w mojej 146;/
albo tak jak trzeba (juz wyzej koledzy napisali)) czyli wymiana mechanizmu albo kolek drewniany w drzwi miedzy "dołem" drzwi a szyba![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
hm.... tylko teraz kwestia jak to wymienic;/ bo nie mam pojecia a moze to kwestia jakiejs czesci;/;/ w mechanizmie.....
haaa Panowie wiem co było przyczyna opadania szybposwiecilem na to troszke czasu ale bylo warto....... poprostu to kwestia naciagniecia linki trzeba tylko kupic kilka opasek zaciskowych tych bialych do kabli itp, koszt nie przekracza 2 zl;p
Nalezycie trzeba zlapac linke u dolu i do gory miedzy karoseria a linka i zacisnac.
Linka jest w ten czas naciagnieta i nie ma opcji aby sie opuscilanie trzeba wydawac 100zl wystarczy 2 zl
wiec po klopocie mam nadzieje ze pomoglem
![]()