Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał Triboll Zobacz post
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...l#contact-form
    Witam. Oglądałem dzisiaj ten egzemplarz. Do wymiany sprzęgło,dwumasa,przewód prądowy z akumulatora do alternatora. Porysowana klapa bagażnika i tylny zderzak. Kilka parchów na słupkach drzwi,wnętrze zadbane. Nic nie wiadomo na temat DPF,EGR i klap kolektora. Ogólnie właściciela poniosło trochę z ceną.
    A za ile chcesz kupic alfe 159?W takim wyposażeniu za tą kase co w ogłoszeniu nie kupisz nic innego.Chcielibyscie 159 za 15tysi czy ile?Cena dobra tylko szkoda ze autko z pierwszego roku produkcji.Idealu ciezko szukac.Rysy i te sprawy zawsze mozna poprawić.Wymiana dwumasy troche pociagnie z portfela ale zawsze mozna sie troche potargowac.DPF i klapy to na ten czas nie jest jakis koszmarny wydatek aby wywalic ustrojstwo.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Świeradów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    A za ile chcesz kupic alfe 159?W takim wyposażeniu za tą kase co w ogłoszeniu nie kupisz nic innego.Chcielibyscie 159 za 15tysi czy ile?
    Chcę wydać 25 tyś,myślę że znajdę coś lepszego niż ta Bella. Wyposażenie to nie wszystko. Idąc twoim tokiem myślenia: wydać na auto prawie 22 tyś. doprowadzić go do stanu zadowalającego +- 8 tyś mam auto z pierwszych lat produkcji. Dzięki za takie rady

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa 159 SW TBI

Domyślnie

Cytat Napisał stefix7575 Zobacz post
    Bardziej 1.9, chociaz jesli trafi sie zadbane 2.4 to sie zastanowie mocno. Dlatego wlasnie bylem obejrzec te sztuke. Powiedzcie czy normalne jest ze tylna klapa obciera o blotniki przy lampach tak, ze schodzi z nich lakier?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio kupiłem 159 i też ma obtarcie od klapy z jednej strony. Wykręciłem trochę ten trzpień dystansowy, bo zauważyłem, że był bardziej schowany, niż po drugiej stronie i teraz już chyba nie obciera.
    Auto dokładnie wysprawdzałem czujnikiem lakieru, moim zdaniem nie miało żadnych przygód...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Chcę wydać 25 tyś,myślę że znajdę coś lepszego niż ta Bella. Wyposażenie to nie wszystko. Idąc twoim tokiem myślenia: wydać na auto prawie 22 tyś. doprowadzić go do stanu zadowalającego +- 8 tyś mam auto z pierwszych lat produkcji. Dzięki za takie rady
    A co Ty myślałeś? To jest samochód z jednym z topowych silników z topowym wyposażeniem. Wprawdzie dwumasa jest walnięta i DPF ale ten samochód wcale nie jest drogi. I tak naprawdę Ci doradzę - mając 25 tysięcy nawet się za 2.4 nie zabieraj bo będziesz żałować ; P

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Kupując za 25tys licz sie z pakietem startowym.Pytales o tą konkretna alfe to Ci powiedziałem co myśle w tym temacie a kupować Ci jej nie karzę.Czy kupisz za 22 czy 30 zawsze trzeba włożyć.Laleczki bez rys to won do salonu

- - - Updated - - -

A co do wyposazenia to dużo robi w przypadku alfy.Elektryka foteli nawi ster z kierownicy ksenon to modele poszukiwane.To robi cene.Alfa kosztuje i jej utrzymanie a niektore usterki potrafia wyjsc znienacka a wydaje sie ze zakupiono lale.Nie chcesz sie z tym pogodzic to kup trzeciego Peugeota.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

ludzie , czego wy chcecie , myslicie ,ze inne marki sa nie zniszczalne ,jeżdżą ii trzymaja cene od wyjazdu z fabryki po zlomowanie , nie przypominam sobie by w swojej prawie trzydziestoletniej przygodzie z autami zarobic na aucie lub w nie nie wladowac kasy

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar ALBEX
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD Czarny Sedan 2003 rok

Domyślnie

Dokładnie. Nic nie zarobisz a włożysz. Ta konkretnie ma dobry wypas, ale fakt faktem trzeba włożyć sporo a rocznik stary.
    Szukaj dalej myślę. Coś trafisz bo rynek jest nasycony. Chyba że masz zaprzyjaźnionego mechanika co zrobi tanio i solidnie... to wtedy cena jak najbardziej ok.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jedrek1980
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo 159 Bella

Domyślnie

Byłem ze znajomym oglądać stracone tylko 400 km.
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4p9r3R.html
    Nie poleca tracić czasu,przez telefon Pan mówi super nie bita a tu sprawa wygląda tak:
    -bita przodem szpary miedzy maską z jednej strony wchodzi półp palca z drugiej 5 zł,alternator wyje jak głupi,z turbo coś nie tak bo wskazówka po odpaleniu wskakuje prawie na połowę skali,błąd poduszek,skóra zjechana,z tyłu przypalona.W środku zaniedbana lakier powiedzmy polerka może by pomogła.
    BYŁ LEON by COMPSPORT
    JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Swift Sport

Domyślnie

witam.
    Skasowałem moje auto (2 miesiace w szpitalu....), niedlugo musze cos kupic - alfa 159 b mi sie podoba! czytam Wasze opinie i to one zawazyly na wyborze alfy 159...Moje pytanie o alfe z Płocka czerwoną na otomoto. Poniewaz jestem swierzak nie moge podac linka, przepraszam. Moze ktos widzial cos wie i moze mi pomoc...Bede b wdzieczny. pozdr Przemek

Użytkownik Rowerzysta Avatar gavu
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

no tak bez linka ciezko cokolwiek nawet podstaw zasugerowac...
    Poki co zdrowka zycze

Wysłane z mojego SG S6 Edge przy użyciu Tapatalka