Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Nie było by miło jak byś kolego uprzejmie nam powiedział? Tez mogłem powiedziec zeby se każdy szukał ...Proszę o wyjaśnienie.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    Nie było by miło jak byś kolego uprzejmie nam powiedział? Tez mogłem powiedziec zeby se każdy szukał ...Proszę o wyjaśnienie.
    Zapytaj się Pana google o następujący wpis:

ics dsp dvd lancia

pierwsza znaleziona pozycja to właśnie temat, o którym kolega mówi.
    Nawet podał swój nr tel, tak więc i kontakt z nim możesz mieć ...
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

czytaj i szukaj a znajdziesz.Pwiem tylko tyle lybra z ics z nawi to jest to samo co alfa166 /jeśli chodzi o instalację ics/Musisz zrobić przełącznik sygnału audio /ja na układzie tda 1029/dlaczego akurat ten szukaj ,szukaj.Jeśli podłączysz dwa sygnały audio pod ics to ten w momencie przełączenia na tv będzie puszczał audio tv ,jednak po wciśnięciu przycisku mute pójdzie sygnał z tunera ics.WAZNE powyższe twierdzenie ma zastosowanie instalacji ics z dsp.Dzisiaj przecwiczyłem to alfie 166 klienta przy dokładaniu dsp jak przełączysz sygnał audio przy pomocy przełącznika audio to czy słuchasz radia czy kaseciaka czy cd muza będzie leciała z dodatkowego wejścia audio,ponieważ dsp nie jest na tyle inteligenty i nie wie że akurat dżwięk leci z dodatkowego audio.Sterowanie głośnością odbywa się z poziomu ics i to tyle natomiast utwory przełączasz /np pilotem dvd/ jęli masz dvd,może to być dowolne żródło dżwięku .
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 27-04-2009 o 16:22

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Tak prezentuje się ics lybry z dsp.
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 27-04-2009 o 17:15

bobopszow
    Gość

Domyślnie

dzieki jan123456 zrobiłem tak jak powiedziałes z tym ze zrobiłem przełacznik i wpiołem sie w ta zółtą wtyczke w ics mam stereo i moge podpiąć pod to co kolwiek mp3 fonia dvd itp i wszystko gra w stero. Kayrol a ty twierdziłes ze tylko mozna uzyskac dzwiek mono jan 123456 takich ludzi jak ty aby wiecej .ps jezeli ktos nie ma dsp to tez zadziała
    Ostatnio edytowane przez bobopszow ; 01-05-2009 o 22:46

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bobopszow Zobacz post
    Kayrol a ty twierdziłes ze tylko mozna uzyskac dzwiek mono jan 123456 takich ludzi jak ty aby wiecej
    ... szkoda mi ze napisałem jak przyłozyc dvd, moglem zachowac sie jak dupek wstawic zdjęcia i wystawic aukcje na allegro.
    Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 02-05-2009 o 15:20

bobopszow
    Gość

Domyślnie

kayrol nie ma się o co obrażać zrobiłeś kawał dobrej roboty z tym dvd. Ale jak prosiłem o schematy do ics żeby zrobić stereo to dostałem odpowiedz niech tata lepiej zrobi konwerter pod kamerkę cofania.
    Ostatnio edytowane przez bobopszow ; 04-05-2009 o 15:14

Kayrol
    Gość

Domyślnie

chodzi o to ze dvd rozprasza, słabo sie ogląda, kolory są blade, a z perspektywy użycia ekranu ICS kamera cofania jest przydatniejsza i wolał bym ją od tego dvd

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    chodzi o to ze dvd rozprasza, słabo sie ogląda, kolory są blade, a z perspektywy użycia ekranu ICS kamera cofania jest przydatniejsza i wolał bym ją od tego dvd
    Istnieje takie coś jak konwerter composite->RGB /koszt okoł 180PLN/ plus kamerka 120pln i masz kamerę cofania.A jak dodasz sobry sumator sygnałów RGB to nawet z dwóch kamer cofania
    Dla wszystkich co mają dsp podłączenie dżwieku stereo/bez dsp nie sprawdzałem/
    1.z ics do żółtej kostki dochodzą cztery przewody
    -czarny masa sygnału audio
    -niebieski kanał L
    -niebieski /z kropkami srebrnymi?/kanał R
    2 odcinamy przewody i w szereg wpinamy przełącznik sygnału audio z jednej strony idą do dsp z drugiej z ics lub dodatkowego żródła dżwięku/mp3 dvd lub cokolwiek co jest w stanie wysterować dsp
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 03-05-2009 o 19:35

trei
    Gość

Domyślnie

bobopszow czy mógłbyś napisać dokładniej jak zrobić tego Aux-a? . mnie interesuje jedynie podłączenie stereo mp3. nie chce mieć dvd w samochodzie.

nie mam zmieniarki, ani dsp. w takim wypadku pewnie z tyłu ics-a nie znajdę żółtej wtyczki (bo jest ona od dsp). - dobrze myślę?
    Czy w takim razie powinienem znaleźć sobie taką wtyczkę i pod odpowiednie piny podłączyć sobie przełącznik (jaki przełącznik?) i kabel minjack - tak żeby podłączyć mp3?. Napiszcie mi proszę jak to powinienem zrobić, bo nie chciałbym sobie niczego spalić .

dzięki,