-
Użytkownik
Znawca

Napisał
bocian
tuning???
Marcin !!!!!
nie bluźnij
to nie Ty

no nie potrafię może zbyt wiele w tej dziedzinie ale oglądam co raz to nowe zdjęcia więc może kiedyś się nauczę 
aktualnie analizuję najlepszą Tigrę w kraju, jest moc
-
no tak
tigra jest niezła

ale koniec oftopa bo nam znowu po bananie wydzielą
pomóż koledze coś na przód dobrać
-
Użytkownik
Znawca
-
Użytkownik
Rowerzysta
odopowiadam: wspolosowy, czyli w jednym glosniku jakby dwa. I tak, w miejscu woofera. Audiofile sie znalezli no kur... siedzialem w nie jednym aucie za duzo wieksze pieniadze i w porownaniu do nich to Bose w GT na prawde gra dobrze jak na fabryczny zestaw. Mam bardzo wyczulony sluch i uwierzcie mi sa auta za 3x, 4x tyle co gt i mimo ze maja harmany, bose i inne naklejki xD to graja gorzej. Nie porownujcie custom-owych zestawow do tego co z fabryki wyjezdza. Zrobic car audio tez potrafie ale tutaj nie jest zle. Juz ktos wczesniej napisal sama mata da juz duzo i mozna by zrobic taki mix. Zostawic bose i dac maty, nie musza byc bog wie jak drogie. Panowie czytajcie co kolega pisze, nie ma sluchu 10-25k xD Chce przyzwoite audio bez fajerwerkow. Kolego jak dla mnie Bose Ci wystarczy nie ma co wydziwiac.
-
Użytkownik
Znawca
-
Użytkownik
Znawca
zdjęcia telefonem, nie chce mi się lustra do tego, wybaczcie 
najpierw na pytanie z pw o wymiary - od blachy w głąb wchodzi jakieś 35mm foto 1 ale wchodzi tylko część reszta wystaje nad blachę,
do maskownicy jest dużo miejsca, możesz dać głębszy głosnik i dystans
średnica od śruby do śruby 170mm foto 2, jak kupisz 165mm to też dasz radę zamontować
a teraz o samym głośniku - na zdjęciach głośnik przedni GT Bose
jak widać papier midbas i tweeter dokręcony na kratownicy po wierzchu foto 2, 3, 4
kompletnie nielogiczne rozwiązanie - tweeter to głośnik kierunkowy, ktoś skierował go na łydki zamiast na uszy...
można go z łatwością odmotować, przedłuzyć przewodziki i zamontować w miejscu na górze
o jakości wolę się nie wyowiadać, tweeter China foto 5 , midbas Mexico foto 2...

- - - Updated - - -
edit i dodatkowe zdjęcie :
czarna strzałka - to fragment który od blachy idzie w stronę szyby ok 35mm
czerwona strzałka - to wystaje nad blachę w stonę boczka/maskownicy
kupując głębszy głośnik dajesz dystans i masz spory zapas

-
Użytkownik
Ogier
bardzo dziękuję.
nie miałem pojęcia, że dawali 2 drożny zestaw do przodu mają do dyspozycji dziurę na tweeter. jak kupowałem autko, już myślałem - że poprzednik wyjał przednie głośniki w celu sprzedania osobno ;-), no ale zdziwił mnie fakt, że z tyłu zostawił ;-)
dziękuję raz jeszcze za łopatologiczne wyjaśnienie..
-
-
Użytkownik
Ogier
-
Użytkownik
Rowerzysta
A ja jeszcze raz wam powiem to jest to co z fabryki wyjechało i jak na te standardy jest dobrze. To tak jakbyście powiedzieli że GT przed chip-em jest gówniane a po już jest zajebiste. Tak można gadać o wszystkim. Weźcie sobie E90 ciut wyższa półka, nie siedziałem w M-ce ale zwykła ma głośniki chyba z telefonów powyciągane, siedziałem w rocznym aurisie i 4letnim focusie za większe kwoty jak GT i tam to jest dopiero masakra. Fabrykę porównujcie z fabryką a custom z custom-em
. A jak już tak bardzo ciśniecie to ok, w całym wachlarzu oceniam bose na 3/10 z wygłuszeniem wyszedłby może na 4/10 uwierzcie mi też znajomemu składałem zestaw audio i wiem że bose w gt dupy nie urywa ale to jest fabryczny zestaw, nie wymagajcie cudów albo jakości jak w aucie za 300k
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia