Tylko ta Felicja przy 200km/h mnie odchodziła.![]()
Była:
Alfa Romeo 159 1.9 16v JTDm 150KM i 320Nm
Jest:
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm jest 210KM i 400Nm będzie 300KM i 600Nm
BMW 535d F10 było 313KM i 630Nm jest 392KM i 775Nm
To nawet nie miało prawa tyle jechać, więc nie ma co gadać, musiałbyć tam jakiś silnik potwór
@@up
Jadąc takim smartem ustaw się jako pierwszy na światłach, wszyscy, 100% ludzi, no nigdy się nie spotkałem, aby ktoś grzecznie stanął zza tym smartem i jechał zza mną... O ile ktoś już na starcie się przeliczy to kilka metrów zza mna już grzecznie kierunkowskaz i zmiana pasu, a Ci co walczą to słysze tylko z lewej strony jak silnik wchodzi na wysokie obroty i nie ma bata prześcignąć ^^
W smarcie jest automatyczna skrzynia biegów, masa mniejsza jak w malaczu (samochód jest plastikowy !) i chyba 40 czy 50 koni tam jest, więc... Auto co ma 1.2-1.4 tony i ok 100-130 koni po prostu nie ma szans
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 14-02-2016 o 00:24
Silnik potwór i kierowca idiota, w takim lekkim samochodzie tak jechać.
Była:
Alfa Romeo 159 1.9 16v JTDm 150KM i 320Nm
Jest:
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm jest 210KM i 400Nm będzie 300KM i 600Nm
BMW 535d F10 było 313KM i 630Nm jest 392KM i 775Nm
witam. Sorry.
A Ty tak poważnie? Czy raczej sobotnia noc?
Wg. wiki (co nie jest wyrocznią) taki Smart ma max. 75KM (BRABUS) i 730 kg wagi, ale Ty pewnie masz max 61KM co daje 11,96kg/1KM. Coś tam pewnie tym objeżdżasz, ale bez przesady...
Zakładam, że skoro to ma automat i silnik Turbo to jakoś to 50km/h jedzie, później to pewnie czarna rozpacz...
Pomijam fakt, że Cabrio jest od 2003 a nie 2001...
Polecam się przejechać smartem ^^ Teraz Ci nie powiem jak to wygląda bo jeżdze tym autem odświętnie, ale takie suche dane do realiów to możesz sobie porównywać, fakt jest taki, że to jest bardzo małe, lekkie gówienko z tylnym napędem na automacie, a i przebieg 70tyś km. Jak stanie się obok gówno golfa, czy audi, gdzie z 110km w tdi zostało juz ok 90 to nie ma opcji, a większość takich samochodów takie jest. Nie mówie, że jest to nie wiadomo jaka strzała, ale po prostu ludzie mają zdziwko i to pewnie nie małe, jak stają obok takiego czegoś, a to po prostu wystrzela, dopiero ok 80km/h robi się gorzej, bo wchodzi 6bieg, a v-max tego czegoś to ok. 120km/h.
Widze, że po prostu masz podejście jak wiekszość ludzi co obok takiego pizdzika staje, a potem kopara opadaA i jeszcze z suchych faktów, od mechnika wracalismy na dwa auta, mój brat jechał smartem i na światłąch sie spotkaliśmy, do 50-60km/h alfa nie umiałem go dogonic, dopiero jak drugi bieg złapał moment to go przestrzeliłem. A w mojej alfie wyszlo idealnie 144km na hamowni
![]()
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 14-02-2016 o 00:56
Wierzę, że coś tam objeżdżasz, ale napisałeś 3/4 a niżej 'golf, audi w tdi'. No nie wiem, czy 3/4 samochodów to właśnie takie...
No i co to za objeżdżanie do 50-80km/h? Dla mnie to dynamiczne rozpędzanie. Dodam, że w swojej AR te 60km/h to mam na 2, więc automat wiele nie ratuje.
Na początku lat 2000 na nieistniejącym juz forum Auto-Świata był koles, który twierdził, że jego Toyota Starlet objeżdża wszystko i zawsze i frajerstwem jest kupowanie mocnych aut skoro Starlet 1.3 bez wysiłku ciśnie 180km/h . Nie był trollem, pisał na poważnie. Co do startu spod świateł- wszyscy ruszają płynnie bo wiadomo,że za 300m jest czerwone , ale zawsze znajdzie sie jeden co sie piekli , zmienia pasy i mocno chce byc pierwszy. W tym Smarcie masz po prostu subiektywne wrażenie osiągów bo to małe i podskakuje sprawiajac wrażenie prędkości i przyspieszeń a 99% z tych 3/4 co objeżdżasz nawet nie zauważa twojej obecności, nie mówiąc juz o braniu udziału w wyścigu