Strona 62 z 507 PierwszyPierwszy ... 12525354555657585960616263646566676869707172112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Świeżak Avatar mario1942
    Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

Pojechałem gotowy kupić auto i...
    Wróciłem z pieniędzmi
    Skrzynia świetna (TCT), silnik przyjemny jak na diesla, zawieszenie bardzo poprawne, ale...
    Siedzenie jak kanapa, zero podparcia bocznego, podłokietniki twarde, plastiki w środku twarde i brzydkie, ale najgorszwa zdecydowanie nawigacja. W Omedze z 2002 roku wyglądało to lepiej... Na dodatek dziwnie wysoka pozycja za kierownicą. Spalanie tak na szybko przetestowałem na autostradzie - do BMW się nie umywa, a przyspieszenie zauważalnie gorsze. O komforcie się nie wypowiem bo auto było na 18".
    Ogólnie dawno się tak nie zawiodłem, liczyłem na coś w stylu lepiej wykonanej 159. W rzeczywistości porównałbym bardziej do gorzej wykonanego Golfa GTD z DSG...
    Trudno, dzięki wszystkim za pomoc i wracam do poszukiwania jednak czegoś starszego i bawarskiego
    Jest:
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8
    Alfa GTV 3.2 V6 Rosso Alfa
    Fiat Barchetta Rosso x2

Włoska historia:
    Brera 2.0 JTDm
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8 Ottocilindri
    Maserati 222 1989
    Maserati Biturbo 2.5 1983
    Fiat Barchetta
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    Alfa Romeo Gtv Cup nr 038

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

[MENTION=19536]mario1942[/MENTION] czyli najwyraźniej Twoje E90 nie jest bazową wersją, a Julką jechałeś bazową Bo moje fotele w Julce biją na łeb te seryjne płaskie fotele z e90 i do tego jest fajnie nisko. Co do głośności to dużo kilometrów zrobiłem e91 320d i myślę, że jest porównywalnie (do QV, dieslem nie jeździłem) Deska rodzielcza w E90 szału nie robi moim zdaniem, jedynie co jest dużo lepsze to boczki drzwi i tylny napęd Czasem też przejadę się E93 z dużym wypasem, sportowymi fotelami, i-drive itd i jest o niebo lepiej niż w bazowych wersjach, praktycznie to dwa różne auta w porównaniu do bazowych wersji.
    Jeśli chodzi o porównanie do E60 - E60 jest autem klasę wyżej, ale w bazowej wersji, z ręczną klimą z materiałowymi fotelami jest w środku słabe. Przejeździłem sporo E60 530d (231KM) przedliftowym na dużym wypasie (aktywna kiera, aktywne stabilizatory, TV, navi, fotele komfort, audio Logic 7. I takiej wersji nie ma co porównywać do Julki, czuć że jest klasę wyżej, w środku w E60 też jest sporo ciszej, odczucie prędkości też jest w E60 mniejsze. Jedynie na co nie mogę narzekać w Julce to osiągi, bo wersja QV jedzie trochę lepiej niż 530d.
    Gdyby mi zależało na dużym samochodzie to wolałbym zdecydowanie E60 - ale budżet nie ten.

Jednakże moim zdaniem nie ma co się jarać matariałami i jakością E90 czy E60, wystarczy wsiąść do F30 lub F10 i jest przepaść - dopiero tam jest jakość jaką powinno mieć BMW. A do tego fenomenalna skrzynia 8-biegowa i nowy silnik 320d - spalanie osiągnąłem w mieście na poziomie 5,5 litra

Użytkownik Świeżak Avatar mario1942
    Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

[MENTION=59502]mks[/MENTION] To jest temat o Julce, ale na szybko odpowiem.

Jechałem Sportivą - więc nie wiem co więcej można chcieć w tym aucie.
    E91 mam po liftingu z nowszym silnikiem 184 KM, starym automatem, Sportsitze i z zawieszeniem M. Na fotelach jest materiał, mała nawigacja, plastikowa, srebrna deska - ot auto skonfigurowane pod frajde z jazdy. I tak, daje rade osiągnąc te 5.7-6 litrów/100 km
    Co do F30 to się nie zgodzę, mam codziennie dostęp do takiego auta - straszna tandeta i paździeż w środku, układ kierowniczy z gumy, zawieszenie za miękkie. Jedyne co dobre to fenomenalna skrzynia, niesamowity infotaiment, świetna kierownica z pakietu M i dodatkowe gadżety jak head-up, kontrola pasa ruchu itd... Fajne jest też to, że wrócił wskaźnik temperatury silnika. Ale dlaczego zniknęła możliwość sterowania dwiema strefami klimatyzacji?
    Co do serii 5 się nie wypowiem, bo nie jezdziłem - nawet jako pasażer.

Ogólnie wróciłem do poprzedniej koncepcji, nic nie kombinuję tylko szukam takiego samego E91 z mniejszym przebiegiem i większą navi
    Ostatnio edytowane przez mario1942 ; 12-02-2016 o 19:37
    Jest:
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8
    Alfa GTV 3.2 V6 Rosso Alfa
    Fiat Barchetta Rosso x2

Włoska historia:
    Brera 2.0 JTDm
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8 Ottocilindri
    Maserati 222 1989
    Maserati Biturbo 2.5 1983
    Fiat Barchetta
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    Alfa Romeo Gtv Cup nr 038

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

Cytat Napisał mario1942 Zobacz post
    Pojechałem gotowy kupić auto i...
    Wróciłem z pieniędzmi
    Skrzynia świetna (TCT), silnik przyjemny jak na diesla, zawieszenie bardzo poprawne, ale...
    Siedzenie jak kanapa, zero podparcia bocznego, podłokietniki twarde, plastiki w środku twarde i brzydkie, ale najgorszwa zdecydowanie nawigacja. W Omedze z 2002 roku wyglądało to lepiej... Na dodatek dziwnie wysoka pozycja za kierownicą. Spalanie tak na szybko przetestowałem na autostradzie - do BMW się nie umywa, a przyspieszenie zauważalnie gorsze. O komforcie się nie wypowiem bo auto było na 18".
    Ogólnie dawno się tak nie zawiodłem, liczyłem na coś w stylu lepiej wykonanej 159. W rzeczywistości porównałbym bardziej do gorzej wykonanego Golfa GTD z DSG...
    Trudno, dzięki wszystkim za pomoc i wracam do poszukiwania jednak czegoś starszego i bawarskiego
    to pokaż (ogłoszenie) co oglądałeś
    na początku też miałem trochę zastrzeżenie do foteli, miałem w wrx lotnicze i w swift sport też i te ostatnie wręcz okalają ciało, zrobiłem już 2000 km giuliettą i stwierdzam, że jest ok, są twarde, na zakrętach nie wyrzuca....
    Władcy Północy

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał mario1942 Zobacz post
    @mks To jest temat o Julce, ale na szybko odpowiem.

Jechałem Sportivą - więc nie wiem co więcej można chcieć w tym aucie.
    E91 mam po liftingu z nowszym silnikiem 184 KM, starym automatem, Sportsitze i z zawieszeniem M. Na fotelach jest materiał, mała nawigacja, plastikowa, srebrna deska - ot auto skonfigurowane pod frajde z jazdy. I tak, daje rade osiągnąc te 5.7-6 litrów/100 km
    W wersji 163 konie (przedlift) na trasie było ciężko zejśc do 5-5,5 litra, miasto 7 litrów. Natomiast w 330d i w 530d miasto 10-12 a trasa 7-8 Czyli w sumie odrobinę mniej niż mam w QV.

Sportsitze + zawieszenie M to wiele wyjaśnia. Wspomniana przeze mnie E93 ma zawieszenie M - na kołach 19" było zero komfortu ale niesamowite prowadzenie po zakrętach. Zwykłe zawieszenie w E90 jest dużo bardziej pontonowate niż w sportowe w Julce (a Sportiva ma chyba takie samo zawieszenie jak QV)

No i Sportzitze też są w tej E93 - faktycznie kubeł w porównaniu do tych z Julki. Ale jak wspomniałem - zwykłe fotele w E90 są płaskie.
    Zatem jak szukasz znowu E91 to od razu odrzuć te bez sportowych foteli i zawieszenia M bo Ciebie też odrzuci

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

A ja się pochwalę, że dziś kupiłem Żonie na walentynki, ale może da mi się przejechać jak będę grzeczny
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#10d3848cd7

Pakiet sport i takie tam. Mój ojciec nią wracał i stwierdził, że chyba też sobie taką kupi

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

Cytat Napisał lobov Zobacz post
    A ja się pochwalę, że dziś kupiłem Żonie na walentynki, ale może da mi się przejechać jak będę grzeczny
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#10d3848cd7

Pakiet sport i takie tam. Mój ojciec nią wracał i stwierdził, że chyba też sobie taką kupi
    gratulacje!
    Władcy Północy

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    W wersji 163 konie (przedlift) na trasie było ciężko zejśc do 5-5,5 litra, miasto 7 litrów. Natomiast w 330d i w 530d miasto 10-12 a trasa 7-8 Czyli w sumie odrobinę mniej niż mam w QV.

Sportsitze + zawieszenie M to wiele wyjaśnia. Wspomniana przeze mnie E93 ma zawieszenie M - na kołach 19" było zero komfortu ale niesamowite prowadzenie po zakrętach. Zwykłe zawieszenie w E90 jest dużo bardziej pontonowate niż w sportowe w Julce (a Sportiva ma chyba takie samo zawieszenie jak QV)

No i Sportzitze też są w tej E93 - faktycznie kubeł w porównaniu do tych z Julki. Ale jak wspomniałem - zwykłe fotele w E90 są płaskie.
    Zatem jak szukasz znowu E91 to od razu odrzuć te bez sportowych foteli i zawieszenia M bo Ciebie też odrzuci
    Na codzień jeżdżę 159 ti na full wypasie i uważam ją za super auto ale czasem, od święta wsiadam do E126 i wtedy czuję, że żyje... serio!!!Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0786.jpg
Wyświetleń:	122
Rozmiar:	153.4 KB
ID:	190808
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 13-02-2016 o 00:00

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Na codzień jeżdżę 159 ti na full wypasie i uważam ją za super auto ale czasem, od święta wsiadam do E126 i wtedy czuję, że żyje... serio!!!Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0786.jpg
Wyświetleń:	122
Rozmiar:	153.4 KB
ID:	190808
    Też tak miewam, choć na innym sprzęcie.

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

A propos "E" to mój kumpel zmienia jak rękawiczki. Właśnie kupił X6 a to sprzedaje:http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3...tml#dac40672c5
    Pewnie sporo zejdzie Bo auto drogie:-)