Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Temat: Nagłośnienienie w GT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Zdeb
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR GT 1.9 JTD Blackline

Domyślnie

To że butyl jak piszesz jest do tego stworzony to wiem wiem. Pytanie bardziej chciałem zadać czy jest to warte włożonej pracy i ceny takiego zabiegu. Audiofilem nie jestem, ale lubię posłuchać czystego głębokiego dźwięku Ewentualnie jakieś inne porady co warto rozsądnie poprawić.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

haha xD kolejni audiofile naplywaja, znawcy nie z tej ziemi a czytac nie umieja.
    1. Opozycjonista jak chcesz kogos punktowac to naucz sie czytac i liczyc jak u Ciebie 2012=2016 to nie mamy o czym dyskutowac.
    2. Cala reszta komediantow ktora porownuje fabryczne audio do tego co sami poskladali. To dokladnie tak samo jakby focusa z focusem ST porownywac i mowic ze zwykly jest ch***wy gdzie logika skoro do zblizonych ale nie TAKICH SAMYCH oba stworzono?!
    3. Ostatni moj post tu bo widze ze czytanie i liczenie sprawia klopoty niektorym. Kolego z pierwszego postu jesli nie chcesz bawic sie w przerobki dokup to co bylo bo filozofow co by Ci audio za 25k wsadzili to jest od groma. Chcesz poprawic deczko jakosc dzwieku to wyczisz auto zacznij od drzwi i boczkow nie musi byc to najdrozsza mata poczytaj co i jak na necie "+" i "-" tanszych/drozszych rozwiazan, bardziej/mniej rozwojowych i sam zdecyduj, no chyba ze bardzo chcesz 20 radcow i tu pewnie zaraz gownoburzysci sie zleca... I zrob to o czym wspomnial opozycjonista, przestaw tweety do gory. Nie z bolem dupy tylko po prostu w tej kwesti masz racje. W reszcie, fantazja Cie ponosi bo chyba nikogo tu nie stac na audio z prawdziwego zdarzenia.
    Ostatnio edytowane przez mlody354 ; 15-02-2016 o 00:16

Użytkownik Ogier Avatar ToKo
    Mieszka w
    GLE / GDA
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

Panowie, to tak już na temat i odnośnie nagłośnienia GT..

czy ktoś wie jakie tweetery zmieszczą się pod maskownicę obok klamek ?

dziękować !

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Zdeb Zobacz post
    Ewentualnie jakieś inne porady co warto rozsądnie poprawić.
    Posiedzieli byśmy w moim aucie, posłuchali, powiedziałbym co za jaki aspekt grania odpowiada i wtedy byłby ogląd, na czym Tobie zależy i czy jesteś w stanie w to inwestować. A tak to gadanie ślepych o kolorach.
    Jeżeli 400 zł to dla Ciebie spora kwota na polepszenie audio to naprawdę nic nie rób. Serio, szkoda kasy i czasu i niewiele da się zrobić. Maty basu nie poprawią, midbasy są przycięte z dołu a bass udaje plastikowy subwoofer więc poprawy nie będzie. Wymiana głośników nic nie da przy słabiutkim wzmocnieniu, wymiana radia bez wzmacniacza prawie nic nie zmieni, przeniesienie wysokotonówki tylko troszkę podniesie scenę muzyczną i przybędzie najwyższych tonów (czy to poprawa?)
    Albo zaplanuj jakąś grubszą ingerencje albo odpuść.

To oczywiście moje osobiste poglądy, nie chcę pozbawiać Cię możliwości i radości "grzebania"
    Ostatnio edytowane przez slavol ; 15-02-2016 o 01:07
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    haha xD kolejni audiofile naplywaja, znawcy nie z tej ziemi a czytac nie umieja.
    1. Opozycjonista jak chcesz kogos punktowac to naucz sie czytac i liczyc jak u Ciebie 2012=2016 to nie mamy o czym dyskutowac.
    2. Cala reszta komediantow ktora porownuje fabryczne audio do tego co sami poskladali. To dokladnie tak samo jakby focusa z focusem ST porownywac i mowic ze zwykly jest ch***wy gdzie logika skoro do zblizonych ale nie TAKICH SAMYCH oba stworzono?!
    3. Ostatni moj post tu bo widze ze czytanie i liczenie sprawia klopoty niektorym. Kolego z pierwszego postu jesli nie chcesz bawic sie w przerobki dokup to co bylo bo filozofow co by Ci audio za 25k wsadzili to jest od groma. Chcesz poprawic deczko jakosc dzwieku to wyczisz auto zacznij od drzwi i boczkow nie musi byc to najdrozsza mata poczytaj co i jak na necie "+" i "-" tanszych/drozszych rozwiazan, bardziej/mniej rozwojowych i sam zdecyduj, no chyba ze bardzo chcesz 20 radcow i tu pewnie zaraz gownoburzysci sie zleca... I zrob to o czym wspomnial opozycjonista, przestaw tweety do gory. Nie z bolem dupy tylko po prostu w tej kwesti masz racje. W reszcie, fantazja Cie ponosi bo chyba nikogo tu nie stac na audio z prawdziwego zdarzenia.
    sam jesteś komediantem... i idiotą
    ...

Mieszka w
    GLE / GDA
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

... robi się syf... z całym szacunkiem ....

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Widzę ze jak zwykle dużo teoretyków.
    Ja napisze z praktyki, bo mam bose które odrobine zmodyfikowałem. Odrobine bo w aucie nie lubię słuchać muzyki, ale lubię jak coś jednak słychać.
    Wymieniłem przednie głośniki na jbl gto6506 ze zwrotnicami. W efekcie poprawił sie bas oraz przede wszystkim wysokie tony. Niestety pojawił sie rownież szum.
    Jako wniosek - usunąć całe fabryczne bose albo założyć coś w miarę ok na przód i ewentualnie wytłumić drzwi. Koszt 400pln - następny krok to już myśle min kolejne 1000-1500pln.
    Ja w lubię tez słuchać silnika
    Ps. Bose w 156 z podpisu z lekko zmodzonym wydechem

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Zdeb
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR GT 1.9 JTD Blackline

Domyślnie

Dobra, żeby tu już nie robić większego syfu. Na wiosnę powinny się pojawić nowe tweetery i wygłuszenie drzwi taśmą dekarską i prawego nadkola jakimś patentem (coś się zrąbało i słychać szum). Dzięki panowie.

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    Widzę ze jak zwykle dużo teoretyków.
    ...i zdaje się że tak ze dwóch którzy budowali niejedno audio od podstaw
    ...

Mieszka w
    GLE / GDA
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Zdeb Zobacz post
    Dobra, żeby tu już nie robić większego syfu. Na wiosnę powinny się pojawić nowe tweetery i wygłuszenie drzwi taśmą dekarską i prawego nadkola jakimś patentem (coś się zrąbało i słychać szum). Dzięki panowie.

Kolego, czy będziesz pakować tweetery w miejsca obok klamek drzwi przednich ale ukrywając je pod fabrycznymi "osłonkami" ? jeżeli tak, to jakie tweety masz na oku?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia