Mam pytanie czy sprężyny z 2.5 V6 190 KM można założyć do 2.0 TS 150 KM?
Mam pytanie czy sprężyny z 2.5 V6 190 KM można założyć do 2.0 TS 150 KM?
Efektem tego możesz mieć wyższe zawieszenie, niż byś się spodziewał i amortyzatory wtedy pasuje dobrać takie o odpowiedniej długości skoku. Może jednak ktoś na forum to już robił i ma inne doświadczenie, ale skoro ta sam sprężyna będzie dźwigać kilkadziesiąt kg mniej to raczej się podniesie przód.
ale to chodzi o sprężyny obniżająceto może nie będzie tak źle jak myślicie?
Pytałeś o sprężyny z 2,5 V6 więc o takich Ci napisałem. Jeśli chcesz obniżyć to po co montować przeznaczone do innego modelu?
Osobiście radził bym coś ze Sport Pack'a lub poszukaj tu na forum. Tematyka obniżania jest tutaj dość znana i wiele razy była poruszana.
a będą jakieś problemy jak sobie wrzucę sprężyny z 2.5 V6? Mają obniżyć o 50mm
mogą byc takie że ci jeszcze podniesie bo one przecież są do cięższego silnika więc jak załozysz pod lżejszy to będzie wyżej
chodzi ci o te : http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...t=spr%EA%BFyny ?
pewnie nie obniża aż -50 skoro będą na lżejszym
Ostatnio edytowane przez bocian ; 03-05-2009 o 22:02
a mogę je założyc? a chodzi mi o te EIBACH komplet 4szt Sprezyny Alfa Romeo 156 (625552134) - Aukcje internetowe Allegro
one obniżają ale 2.5 więc jak to wyjdzie przy 2.0 TS to chyba wie tylko ten co próbował takiego zestawu -ciężko powiedzieć ( może i coś obniżą ale ile to już zgadywanie )
poczekaj lepiej na jakies do twojego silnika
a nówki kpl z polskiej firmy do twojego silnika to koszt ok 450 zł
Ostatnio edytowane przez bocian ; 03-05-2009 o 23:28
Zresztą nie wiem, czy orientujesz się ile będziesz musiał wydać wtedy na amortyzatory do tego pasujące, bo podejrzewam, że na serii chyba nie będziesz wtedy jeździł..?