Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Otwieranie bagażnika z pilota - GT.

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

tak, ale wtedy nie działa takze z kabiny, i szyby sie nie podnosza, wydaje mi sie ze cos bedzie z pilotem,

pzd.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    A nie robiłeś czegoś z boczkiem drzwi kierowcy? Z tego co pamiętam gdy odłączyłem sterowanie szybami gdy zdjąłem boczek to i otwieranie bagażnika nie działało.
    cenna uwaga, właśnie robiłem. Wczoraj montowałem sterowanie szyb. Jak sobie poradziłeś z tym problemem?

---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:08 ----------

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    tak, ale wtedy nie działa takze z kabiny, i szyby sie nie podnosza, wydaje mi sie ze cos bedzie z pilotem,
    Z kabiny też nie działa, szyby działają normalnie. wszystko inne na pilot reaguje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jeśli sterowanie szyb jest zamontowane poprawnie to wszystko działa jak należy więc ja bym szukał teraz winy w sterowaniu - montowałeś inne niż miałeś czy robiłeś coś z posiadanym? Jeśli kupiłeś inne sterowanie to może mieś uszkodzony element odpowiedzialny za otwieranie bagażnika. Nie zagłębiałem się w temat bo u mnie po ponownym zamontowaniu sterowania w boczku kierowcy wszystko działało jak wcześniej. Jedynie zdziwiło mnie przy demontażu, że jest tam coś więcej niż tylko sterowanie szybami. I jak się okazało zależało od niego otwieranie bagażnika. Dlatego właśnie o tym wspomniałem wcześniej. Ja bym się tego w życiu nie domyślił gdyby nie to że sam demontowałem boczek .

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Rozbierałem to, które miałem, oklejałem folią i przy składaniu pogubiłem elementy do wciskania przycisków, te drobne. Dorabiałem coś tam we własnym zakresie i po włożeniu tego nie dziala. Nawet jeżeli wisi to sobie swobodnie wcześniej też tak wisiało kilka dni i działało. A odpięcie aku (restart komputera) nie pomoże?

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

nie pomoze, zdemontu jeszcze raz element który naprawiałes i sprawdz wszstkie wtyczki

pzd.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9JTD 2005r

Domyślnie

Panowie, podłączę się pod temat, nie działa mi otwieranie klapy ani z kluczyka ani z kabiny, nie robiłem nic z samochodem, jedyne co to jakiś tydzień przed tym zdarzeniem wyjmowałem akumulator, ale później przez ten tydzień klapa normalnie się otwierała, po kliknięciu kierunkowskazy migają ale brak reakcji, jest od tego jakiś bezpiecznik?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

znalezienie tego konkretnego bezpiecznika od zamka klapy tył jest dość trudne...
    skrzyneczka dodatkowych bezpieczników (jest ich w tej skrzyneczce 4 lub 5 nie pamiętam)
    jest schowana głęboko za skrzynką główną tą po lewo od kolumny kierownicy...

szukałem tego po tym jak w czerwone GT ktoś mi wjechał w tył, było zwarcie na przewodach zamka
    i bezpiecznik poleciał... demontaż skrzynki głównej u mnie... może jak się ktoś położy i będzie
    szukał pod deską to znajdzie bez rozbierania, mi się nie udało

bezpiecznik F60 25A na rysunku 57

tyle że jeśli kierunki mrugają to może być problem z samym zamkiem lu przewodami
    przewody lubią padać w miejscu gdzie wychodzą z klapy i wchodzą pod dach (w gumie), tam się zginają

po weryfikacji bezpiecznika - do odkręcenia osłona klapy wewnętrzna i sprawdzenie czy na wtyczce do zamka pojawia się
    napięcie (choćby próbnikiem czy żaróweczką) jeśli tak to zamek ma problem, jeśli nie ma napiecia - problem w przewodach

awaryjnie klapę otwiera się sznureczkiem - powinien wychodzić w prawej wnęce na rękę do zamykania klapy
    Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 18-02-2016 o 12:22
    ...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 jtd 150km

Domyślnie

cześć, ja miałem podobnie, z tą różnicą że po kilku dniach padł też centralny. Wymiana baterii w pilocie nie pomogła, dopiero ponowne zakodowanie kluczyka rozwiązało sprawę. Działa obecnie bez zarzutu od 5 miesięcy. Miałem oryginalną kartę kodową (taka karteczka z numerem)i w punkcie dorabiania kluczy zapłaciłem 50 zł.