tak, ale wtedy nie działa takze z kabiny, i szyby sie nie podnosza, wydaje mi sie ze cos bedzie z pilotem,
pzd.
tak, ale wtedy nie działa takze z kabiny, i szyby sie nie podnosza, wydaje mi sie ze cos bedzie z pilotem,
pzd.
Jeśli sterowanie szyb jest zamontowane poprawnie to wszystko działa jak należy więc ja bym szukał teraz winy w sterowaniu - montowałeś inne niż miałeś czy robiłeś coś z posiadanym? Jeśli kupiłeś inne sterowanie to może mieś uszkodzony element odpowiedzialny za otwieranie bagażnika. Nie zagłębiałem się w temat bo u mnie po ponownym zamontowaniu sterowania w boczku kierowcy wszystko działało jak wcześniej. Jedynie zdziwiło mnie przy demontażu, że jest tam coś więcej niż tylko sterowanie szybami. I jak się okazało zależało od niego otwieranie bagażnika. Dlatego właśnie o tym wspomniałem wcześniej. Ja bym się tego w życiu nie domyślił gdyby nie to że sam demontowałem boczek.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Rozbierałem to, które miałem, oklejałem folią i przy składaniu pogubiłem elementy do wciskania przycisków, te drobne. Dorabiałem coś tam we własnym zakresie i po włożeniu tego nie dziala. Nawet jeżeli wisi to sobie swobodniewcześniej też tak wisiało kilka dni i działało. A odpięcie aku (restart komputera) nie pomoże?
nie pomoze, zdemontu jeszcze raz element który naprawiałes i sprawdz wszstkie wtyczki
pzd.
Panowie, podłączę się pod temat, nie działa mi otwieranie klapy ani z kluczyka ani z kabiny, nie robiłem nic z samochodem, jedyne co to jakiś tydzień przed tym zdarzeniem wyjmowałem akumulator, ale później przez ten tydzień klapa normalnie się otwierała, po kliknięciu kierunkowskazy migają ale brak reakcji, jest od tego jakiś bezpiecznik?
bezpieczniki zobacz w instrukcji
http://aftersales.fiat.com/elum/Mode...part_number=#1
znalezienie tego konkretnego bezpiecznika od zamka klapy tył jest dość trudne...
skrzyneczka dodatkowych bezpieczników (jest ich w tej skrzyneczce 4 lub 5 nie pamiętam)
jest schowana głęboko za skrzynką główną tą po lewo od kolumny kierownicy...
szukałem tego po tym jak w czerwone GT ktoś mi wjechał w tył, było zwarcie na przewodach zamka
i bezpiecznik poleciał... demontaż skrzynki głównej u mnie... może jak się ktoś położy i będzie
szukał pod deską to znajdzie bez rozbierania, mi się nie udało
bezpiecznik F60 25A na rysunku 57
tyle że jeśli kierunki mrugają to może być problem z samym zamkiem lu przewodami
przewody lubią padać w miejscu gdzie wychodzą z klapy i wchodzą pod dach (w gumie), tam się zginają
po weryfikacji bezpiecznika - do odkręcenia osłona klapy wewnętrzna i sprawdzenie czy na wtyczce do zamka pojawia się
napięcie (choćby próbnikiem czy żaróweczką) jeśli tak to zamek ma problem, jeśli nie ma napiecia - problem w przewodach
awaryjnie klapę otwiera się sznureczkiem - powinien wychodzić w prawej wnęce na rękę do zamykania klapy
Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 18-02-2016 o 12:22
...
cześć, ja miałem podobnie, z tą różnicą że po kilku dniach padł też centralny. Wymiana baterii w pilocie nie pomogła, dopiero ponowne zakodowanie kluczyka rozwiązało sprawę. Działa obecnie bez zarzutu od 5 miesięcy. Miałem oryginalną kartę kodową (taka karteczka z numerem)i w punkcie dorabiania kluczy zapłaciłem 50 zł.