Może to całkiem niedawno były 3 Alfy GT kupione po 500 Euro sztuka? I się potem magicznie zrosły?
Albo sprzedawca jest wielkoduszny i dopłaca do interesu sprzedając Alfę kupioną za np. 7000 Euro za 1/2 tej ceny i jeszcze dorzucając opłaty gratis?
Może to całkiem niedawno były 3 Alfy GT kupione po 500 Euro sztuka? I się potem magicznie zrosły?
Albo sprzedawca jest wielkoduszny i dopłaca do interesu sprzedając Alfę kupioną za np. 7000 Euro za 1/2 tej ceny i jeszcze dorzucając opłaty gratis?
Czy ktoś z forumka bezpośrednio porównywał Brerę i GT? Chodzi mi o jakość wykończenia, odczucia z jazdy ,pozycję za kierownicą, komfort itd.Szukałem w tematach, ale znalazłem jedynie opinie dotyczące albo jednej, albo drugiej.
Brera to inna bajka niż GT; bierz Brerę.
Mnie się trochę budżet popi!%#&ił i albo parszywa GT albo ładne GTV. Biere to drugie![]()
159 Brera to zupełnie inna jakosć. tu zawias bez spinki na polskich drogach robi Ci przebiegi ponad 100 k km. dużo lepsze materiały wykonania wnętrza. technologia ok rocznik 2000-2002
GT to to samo co 147 (wnętrze) i 156 ( zawias, osprzęt itp), tyle że inna buda ( na zasadzie zostało trochę czesci Antonio to dawaj skleimy nowy model) tu na ori zawiasie robisz ok 60 tysi km. tu masz auto technologicznie opracowane 1995-1996
Brera Team Warsaw
tylko koszt trw zawieszenia w gt kpl 1000 zła brera 159??starczt na jeden wahacz ???czepiając się to brera tez ma beznadziejny kokpit taki oplowski,mogli lepiej to zrobic
a propo zawieszenie w gt to od 1997 i tyle
95,96 to konczyło sie stare,brera to tez ucięte 159 nic innego
)w gt więcej miejsca niz brera ma z tyłu
jak robiłem zawias w 156 (czyli to samo co GT) na ori częściach z salonu to komplet z amorami i sprężynami wyszedł mi niecałe 5 k z robociną.
w Brerze dolny wahacz przedni w zamienniku (dobrym TRW itp ) koszt ok 1000-1100 zł sztuka.
Co do miejsca z tylu to w GT normalne miejsca są. Brera udaje tylko że może przewieźć 4 osoby
Brera Team Warsaw