Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Temat: PROJEKTORY LED z LOGO Alfa Romeo

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał sAweK Zobacz post
    Witam powiedz mi kolego podłączyłem to do lapki co podświetlania drzwi od spodu a dokładnie to podłoże pod drzwiami ?? Bo ja dzisiaj z tym walczyłem i mam zbyt małe napięcie bo dochodzi do 10 i słabo mi świecą a jak dam pod aku to wtedy jest elegancko :/ może masz coś sprawdzonego co ja robię źle ??
    Z tego wynika , że gdzieś na masie najprawdopodobniej ucieka Ci prąd. A podłączyłeś tak jak opisywałem wcześniej, czy jeden przewód do lampki a drugi do masy ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar alfik147
    Mieszka w
    krakow
    Auto
    pierwsza to 147 105 jts.Alfa romeo GT 1.9 150KM

Domyślnie

Witam ja sobie takie lampki zamontowałem koszt całkowity 50 zł czas montażu ok 20 min. 2 szt. potrzebne jest tylko wkrętarka wiertło 10 oraz pistolet na gorący klej .fotki postaram się wrzucić już wkrótce

Użytkownik Rowerzysta Avatar sAweK
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 8V 120 km.

Domyślnie

Tak tak kolego wszystko juz jakiś czas temu ogarnąłem świcie fajnie ale nie wiem czy nie wrócę do poprzedniego podświetlania a je dam do tylnych drzwi ?

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

A powiedz mi masz jakiś sprawdzony sposób na to znaczka nie było trzeba co chwile poprawiać przy otwieraniu drzwi ?? Bo za którym zamykanie zawsze znaczek ucieknie i trzeba go poprawić !

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

wrócę do poprzedniego podświetlania a je dam do tylnych drzwi ?
    Oryginalne podświetlenie z tą żaróweczką 3W to lekko mówiąc kicha. Lepiej już zrobić jak pisałem w tym temacie wcześniej, wyjąć logo z projektorka i elegancko świeci białym okręgiem.

- - - Updated - - -

zawsze znaczek ucieknie i trzeba go poprawić !
    Trzeba rozkręcić projektorek i kliszę z logo przykleić na krawędzi. Uwaga tylko bo jak się przesadzi z klejem i rozleje się na kliszę z logo lub soczewkę to wszystko będzie widać po podświetleniu, ponieważ jak wiadomo soczewki dają potężne powiększenie.

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

No tak ale potem jak się zrobi to wszystko na stałe to nie lada wyczyn aby to ustawić w odpowiedniej pozycji :/ umnie trzeba boczek zdjąć aby dostać się do projektora bo mam tak jak by na stałe zrobione w miejscu gdzie było stare podświetlenie na ciepły klej bo nie chciałem żadnych dziurek robić ? Czy ty kolego w ten sposób swoje tak usztywniales aby ci się znaczek nie obracał ?

Auto

Domyślnie

Trzeba było zrobić jak opisałem w temacie. Proces w pełni odwracalny montaż przez otwór po oryginalnej lampce. Otworki na wkręty i tak nie są widoczne np. po zainstalowaniu na powrót oryginalnych lampek , ponieważ są w zagłębieniu. Przykleiłem kropelką i po problemie klisza się nie obraca. Chyba, że będziesz tak walił drzwiami aż cały projektorek się obróci

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

To jutro znów się za to zabieram zobaczymy jak to wyjdzie bo bardzo denerwujące jest to ze co otworze drzwi to musze go poprawiać i jeszcze jedno powiedz mi jak otworzysz na maxs drzwi to znaczek który się wyświetla to świeci na wprost czy pod kątem uchylenia bo nie bardzo mogę tego dostrzec na twoich zdjęciach ??

Auto

Domyślnie

Projektorek musi być zamontowany dokładnie pod kątem prostym w stosunku do podłoża na które świeci inaczej będziesz miał jajo. Jeżeli zrobiłeś otwór np. obok oryginalnej lampki to na pewno nie jest to kąt prosty. Zobacz , że oryginalna lampka podświetlająca jest zamontowana w takim zagłębieniu. Dzięki temu zagłębieniu uzyskujesz właśnie ten kąt prosty. Po to właśnie założyłem ten temat aby wykonać montaż poprawnie. Wiadomo najprościej jest przewiercić otwornicą wkręcić i gotowe

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Tak to wiem i tez mam zrobione w podobny sposób do ciebie mimo że nie widziałem wtedy jeszcze tematu chodzi mi o położenie znaczka ze jak otworzysz drzwi na maxs w aucie to znaczek jest tak odwrócony d ciebie czy też tak masz ustawiony ze idzie pod kątem z drzwiami ?