Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: przełożenie maski i zderzaka z nowszych wersji

przem_ar33
    Gość

Domyślnie przełożenie maski i zderzaka z nowszych wersji

Witam i z góry przepraszam jeżeli temat już był ale szukam na forum, Google itp i nie mogę nic znaleźć
    Znajomy ma Alfę 156,wersja przed liftem i bardzo spodobały mu się wersje po lifcie i w związku z tym moje pytanie.
    Jak wygląda sprawa przełożenia maski i zderzaka z nowych wersji do wersji starszej?
    Tzn czy wymagane są jakieś przeróbki, wiercenie otworów czy coś w tym stylu? czy otwory pasują i po prostu idzie przełożyć ? Będę wdzięczny za odpowiedź bo obiecałem że poszukam i nie daje rady ehh

mrutyś
    Gość

Domyślnie

sprawa ma się tak:
    aby zrobić z wersji sprzed FL na wersję po FL trzeba trochę więcej niż by się wydawało. Powiem szczerze bez "dzwonu" z przodu to nie bardzo się to opłaca bo koszty małe nie są. Wymienić trzeba
    - maskę
    - lampy
    - błotniki
    - pas przedni (inne mocowanie nowych lamp)
    - zderzak i wszystko co się z nim łączy jak mocowania halogenów kratki i atrapy
    Wg. Avanti sp. zoo z allegro same te części u nich po rabacie 25% wyniosą 4,7k PLN
    z pewnością można wyhaczyć na allegro tańsze z rozbitków
    doliczając lakierowanie robi się niezła suma...
    Mowa tu tylko o przodzie stylizowanym na ten po FL bo z tyłem to nie bardzo się orientuję ale tył nie różni się tak znacznie jak przód
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 05-05-2009 o 19:33

przem_ar33
    Gość

Domyślnie

Te błotniki to trzeba na pewno wymieniać?
    Znajomemu mówili ze niby tylko maska i zderzak wystarczy aczkolwiek nie wiem z kim o tym rozmawiał i szczegółów nie znam,tylko pośrednicze

mrutyś
    Gość

Domyślnie

niestety ale na bank trzeba wymienić :/ dowiadywałem się o tym właśnie kilka dni temu i jestem na czasie. Trzeba wymienić wszystko co napisałem już zresztą tak na tym forum jak na alfaclubie były takie przeróbki
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 05-05-2009 o 19:59