Witam Panowie.
Niedawno kupilem alfe 159 1.9 jtdm i na wyswietlaczu wyskakuje komunikat "check..." o spalonej żarówce od rejestracji, więc wyciąglem obudowy i mam w nich ledy, jedna świeci, druga nie. Zamieniłem je miejscami w celu sprawdzenia czy któras faktycznie jest spalona i okazało się ze obie są sprawne tylko z tej jednej wtyczki nie chce świecić, więc wypiąłem całą wiązke od kostki i okazało sie ze z tej kostki do której wchodzą 3 kable a wychodzą 4 kabelki, na tych 4 kabelkach 2 są połączone i zalepione jakąś gumą, i dalej po tym połączeniu idą normalnie po 2 kabelki na każdą obudowe do oświetlenia rejestracji. Czyścielem juz styki nic nie dało, i mam pytanie mam nadzieje ze ktos mi odpowie. Czy móglbym po prostu uciąć tę 4 kabelki i powstawiać nowe i załozyc normnalne żarówki do tablic a nie ledy ? Bo chciałbym sie pozbyć te komunikatu na desce, nie wiem czemu ktoś łączył te kable, może specjanie pod ledy i teraz wyskakuje komunikat. Dodam że probowałem wlozyc normalną żarówke i nie świeci wogóle na żadnej wtyczce.
Prosze o pomoc
pozdrawiam.