No ten koleś pisał mi że jeździł na serii no i było ok a żeby jeszcze były jakieś fajne amory to może i bym kupi ale ze świecą szukać to nie golf ale golf nie może stanąć obok alfy![]()
No ten koleś pisał mi że jeździł na serii no i było ok a żeby jeszcze były jakieś fajne amory to może i bym kupi ale ze świecą szukać to nie golf ale golf nie może stanąć obok alfy![]()
To, że Ci tak napisał nie koniecznie znaczy, że było ok. Co ma innego napisać chcący sprzedać coś, co nie do końca Ci się przyda. Przecież amortyzator jest dedykowany do konkretnych sprężyn i ma tolerancję niewielką, ale po jakimś czasie szybciej padnie nie spełniając przy tym swojej roli podczas użytkowania (inny skok sprężyny i jej rozstaw między dolnym i górnym położeniem nie pozwoli mu pracować optymalnie). Są tutaj zapewne ludzie, którzy w tym siedzą więcej niż ja, ale powiedzą Ci raczej to samo, więc się zastanów, zanim się w koszty wpakujesz.
ja tam zakładam -30 na seryjne amory i znam kilka osob które tak mają
ale oczywiście nie każde sprężyny się nadaja do seryjnych amorów a tym bardziej -50 bym sie bał
druga sprawa - jeszcze bardziej chyba zastanawiałbym się jak to wyjdzie -50 z 2.5 V 6 załozyc pod 2.0 TS
zapytaj pod jakim silnikiem jeździły sprężyny zawieszenia alfa 156 (627751307) - motoAllegro
i jeszce sobie fajnie zaznaczył " przesyłka na koszt sprzedającego " czyli wychodzi 200 za spr. :-)
Ostatnio edytowane przez bocian ; 04-05-2009 o 23:31
Z tego co sie orientuje (a pytałem u serwisantów alfy jak sam kupowalem) to przednie spręzyny do 2.5V6 róznia sie od tych do innych rzedówek w bęzynie. są nieco dłuższe ze wzgledu na wagę silnika 2.5V6 i 2.4 itd wiec na 100% nie opuścisz -50mm. ponadto seryjne amorki na 100% nie beda dobrze działać przy -50mm. rozwalisz zawieszenie i taki bedzie finał. nie ma co sie napalać. poszukaj a na pewno znajdziesz cos do twojego modelu.