Dealer-om szczególnie innych marek w przypadku używki radziłbym nie wierzyć- niczym się nie różnią od zwykłego komisu- pojechać i sprawdzić do kumatego ASO alfy albo przez znającego się na rzeczy usera julki.
Dealer-om szczególnie innych marek w przypadku używki radziłbym nie wierzyć- niczym się nie różnią od zwykłego komisu- pojechać i sprawdzić do kumatego ASO alfy albo przez znającego się na rzeczy usera julki.
Witaj,
Wiadomo jak przy każdym aucie używanym SAFETY FIRST!
Decydując się na zakup auta używanego liczę się z zadrapaniami, skrzypiącymi plastikami, dopuszczam nawet malowane elementy po "szkodach parkingowych" etc.
Wiadomo, że będzie trzeba zrobić rozrząd kpl, filtry, płyny, może niektóre elementy zawieszenia, nawet tarcze, klocki.
Jednak przy 50k km nie powinno być tego za wiele.
Interesuje mnie głównie stan części blacharskich, poprawność działania silnika i układu jezdnego.
Często gęsto nawet nie trzeba miernika lakieru bo szpary pomiędzy elementami są jak otwarta księga.
Każdy na miejscu może wywinąć uszczelkę i sprawdzić czy powstały zlewy lakieru lub miejsca niedopolerowane.
Bardzo często zakłady dobierające kolor farby na podstawie klapki wlewu paliwa opisują go na odwrocie markerem. Warto rzucić okiem
Książka serwisowa i ilość napraw też zdradzi charakter auta.
Modelarzem nie jestem więc "składak" mnie nie interesuje
Sprzedający poinformował mnie, że lewy tylni błotnik był malowany + wyciek z amortyzatora prawy tył.
Nr. VIN ZAR94000007161805 (wartość wg Eurotaxu to ca 58tyś)
Pozdrowienia
Osadnik
Ostatnio edytowane przez Osadnik ; 24-02-2016 o 13:01 Powód: .
w przypadku włoszczyzny na szpary raczej nie patrz- tu pełna dowolnośc- bardziej obawiałbym się własnie idealnego spadowania.![]()
Masz 100% rację :-)
Hmm, u mnie idealnie jak od linijki...a auto nowe z salonu.
Byłem dzisiaj i oglądałem...
W jakim stanie jest lakier ciężko powiedzieć bo podczas oględzin na#$%@^%ał deszcze ze śniegiem. Auto było turbo mokre.
Zderzak tylko malowany (info ASO)
Prawy tylny błotnik malowany + szpachla na rancie (ok 500)
Spocony prawy tylny amortyzator.
Przednie okładziny ok 2mm.
Dywanik kierowcy chyba zaatakowało stado szczurów! Flintstone Story ;P po 52k km??? (przebieg komputera w granicy błędu - komputer pokazywał 1k mniej niż licznik )
DNA nie działa - po badaniu oryginalnym komputerem Grupy Fiata jako błąd wielokrotny 38++ razy. Możliwości usterki wg PC: uszkodzona wiązka, awaria złącza, etc
Nie działający czujnik kąta skrętu - po badaniu oryginalnym komputerem Grupy Fiata jako błąd wielokrotny 30++ razy. ESP dostaje świra... Naprawa około 1,5-2k PLN
Błąd bezpieczeństwa - możliwe, że wywołany przez czujnik kąta, ale już nie chciałem wnikać... Błąd ciągły.
Jeden ze sprzedawców poinformował mnie telefonicznie o wycieku oleju ze skrzyni biegów i zaproponował naprawę lub obniżenie ceny o 2-3k PLN...
Jednak jak byłem na miejscu powiedziano mi, że wyciek oleju był... ALE w silniku i został usunięty zaraz po odkupie auta...
i zapewnienia, że to nie jest przysłowiowy KOT W WORKU bo został sprawdzony i zostanie mi wystawiona ekspertyza specjalistów salonu Hyundai..... (nie wiem czy to ta sama osoba)dobre żarty.....
Zrezygnowałem z podnoszenia auta do góry i jazdy próbnej bo poprzednie NEWSy przekroczyły moje oczekiwania!
Straciłem czas... NIE POLECAM!!!
Jak już byłem w Poznaniu... Wpadłem do POL-CARu i kupiłem QV-kę
Odbieram za 2 tyg
Pozdrawiam
Osadnik
Po lifcie z Uconnect Livewiec mozliwe ze beda aktualzacje dla rocznika od 2014!
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
tak poza tematem, rezygnacja w wersji po lifcie z centralnego logo " Giulietta" na rzecz bocznego napisu prostą czcionką nazwy modelu ... zajeżdża Oplem, słabe![]()