A jakiej firmy mają być przewody i świece w V6 ?
W moich 10 autach jest ngk i nie ma żadnych problemów.
A jakiej firmy mają być przewody i świece w V6 ?
W moich 10 autach jest ngk i nie ma żadnych problemów.
Piotrek chcesz mieć efekt ryku jak ze stożkiem to wyjmij tą rurkę co idzie do dołu od puszki z filtrem i zobaczysz jak brzmi
zapraszamy >> www.sklep.zrobieforme.pl
Stożek to shit, sprawdza się chyba jedynie w mocnych turbo które potrzebują dużo powietrza. Lepiej kup wkład w miejsce oryginału albo airboxa i wpasuj go w seryjny dolot tak aby jak najmniej go zmieniać.
Chcesz ryku silnika? Posłuchaj na forum kilku V6 24V jak brzmią na równoodległościowych portkach, to wystarczy...![]()
Powinieneś się skupić wydaje mi się na poprawie trakcji poprzez wymianę sprężyn i amortyzatorów bo seria w v6 jest za miękka i poprawie przede wszystkim hamulców a na koniec wydech
Wydech jest najważniejszy, panny muszom się łobracać i wszyscy w łokolicy słyszeć, że łon nadjeżdża.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
amortyzatory i sprężyny mam nowe (seria) i na kołach 17 jest tak twarda że jazda po polskich drogach to żadna przyjemność dlatego zmieniłem koła na 16 i zobaczę jaka będzie różnica oczywiście hamulce też chcę zmienić na brembo z Fc ale jak na razie ciężka rzecz do dostania
- - - Updated - - -
tan
dla mnie najważniejszy jest stan techniczny i ten uważam w mojej Alfie za niezły ,nie chcę żeby wydech ryczał i nic po za tym , wydech ma poprawić osiągi a przy okazji mieć ładne brzmienie,jeżeli podoba ci się klekot v6 12-tki (z seryjnym wydechem ) to ok.
alfa 145
alfa 147x5
alfa 155 v6
alfa 159 jtd 8v
Ale klekocze tylko na wolnych obrotach i tego nic nie zmieni taki silnik a nie przeszkadza ci ze przy seryjnym zawieszeniu przód nurkuje ?
Przód 57% ale pewnie przez te opony o profilu 40