Zdjecie niewyraźne robione podczas jazdy. Alfa 159 tbi, na tempomacie160km/h,dystans 96km,spalanie 12,6
Zdjecie niewyraźne robione podczas jazdy. Alfa 159 tbi, na tempomacie160km/h,dystans 96km,spalanie 12,6
Jaworzno -Zakopane -Jaworzno bocznymi drogami przez Maków i skomielna , 3 osoby , bagażnik full
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piątkowy powrót z Jurgowa do Częstochowy - odcinek pomiarowy od Nowego Targu do Częstochowy, trasa zakopianka -> A4 do Jaworzna - Cze-wa. Zakopianka raczej dziadkowanie bez wyprzedzania + kilka małych korków, A4 w przedziale 130-150 km/h, DK1 przelotowo ok 110-120. Dwie osoby na pokładzie, pełny bagażnik. W stronę do Jurgowa wynik 6,1 l/100 - ale to było pod górkę![]()
Od Nowego Targu to już nie ma takich górek i dużo drogi dwupasmowej w twoim przelocie [emoji3]
Jaworzno -Maków Podhalański
Też pięknie. Ja do zjazdu z obwodnicy Krakowa na A4 miałem 4,8 l/100, ale tak jak pisałem było dziadkowanie![]()
Jak Wy to robicie? U mnie dziadkowanie to 6,5... normalna jazda 7. Ostre butowanie 8 - 9...
Da się, ale po coA tak na poważnie staram się jeździć płynnie, nie siedzieć komuś na zderzaku, hamuje biegami, poruszam się w zakresach 1500 -2500 obr/min itd, u mnie działa.
P.S.
Raz na jakiś czas przeganiam belle po autostradzie, ale spalanie wtedy jest znacznie wyższe. Dodam, że średnia z ostatnich 2800 km to 8l/100km, ale 80% to miasto - jak dla mnie nieźle![]()
Problem w tym, że ja też się stosuje do tych zasad. 1500 - 2500 obr. Hamowanie silnikiem, bez gwałtownych przyspieszen, bez walki o opory powietrza (powiedzmy spokojna jazda ok. 90 km/h) a i tak nie umiem zejść niżej niż 6,5. No i taka jazda to jest męczarnia dla mnie. Tym bardziej się dziwię wyników rzędu 4,8 czy 5,6. Mam ten silnik w nieco lżejszej Brerze ale nie da się tego u mnie za żadne skarby osiągnąć. Może komputer Wam przeklamuje? Mi np. komputer zawyżył o pół litra spalanie jak porownalem z dystrybutorem.
Normalna jazda dość dynamicznie ale bez szaleństwa , 1500-2500 obr. Tez hamowanie biegami no i przewidywanie w miarę sytuacji na drodze . Jakbym jechał max 90 to myśle ze spokojne zejdę do 5 z hakiem tylko ze długo takiej jazdy nie wytrzymam [emoji12] Normalnie po małym mieście ( obwodnice ) w zimie mam ok 7,1 . Co do komputera to u mnie zaniża 0,1l .Mierzone kilka razy przy dystrybutorze
6,5l przy jeździe w okolicach 90km/h jest i u mnie możliwe![]()