Nikt nie powiedział, że w większości wypadków nie jest winna blokada.
Jednak jak pokazuje mój przypadek czasami przyczyna jest bardzo banalna i praktycznie bezkosztowa.
Nikt nie powiedział, że w większości wypadków nie jest winna blokada.
Jednak jak pokazuje mój przypadek czasami przyczyna jest bardzo banalna i praktycznie bezkosztowa.
Ja naciąłem brzeszczotem nity i odkręciłem płaskim wkrętakiem. Tak na prawdę wyjecie jej to max 15 minut. Wystarczy ze silniczek ma jakiś opor i chodzi wolniej wtedy wyrzuca juz błąd. Sterownik ma określone ze ma odblokować w jakim tam czasie, wszystko powyżej tego czasu to juz błąd. Kolejna sprawa często ulegają uszkodzeniu mikrostyki.
No właśnie, przecież bateria jest tylko po to by działało otwieranie z pilota... Jak ten kluczyk wsadzisz do stacyjki bez baterii - też zadziała.
Alfa Romeo
145 2.0 TS --> 156 2.0 TS --> 156 lift 2.0 JTS --> 159 1.9 JTDM
Jemu to powiedzcie![]()
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Napisz mi coś więcej jak zmienić tę polaryzację bo również kupiłem po lifcie. Wystarczy jak odwrotnie włożę tą małą wtyczkę czy jakoś przecinałeś i zamieniałeś kable? Faktycznie jak podłączyłem to tak jakby silnik nie mógł obrócić bo był w skrajnej pozycji a jak odłączyłem go od zębatki to kręcił.Pozdrawiam mimo że mam Cromę to blokada ta sama
Wtyczki nie da się wpiąć na odwrót, ale wystarczy wyjąć z niej dwa piny z przewodami i wpiąć na odwrót. Z reszta jak będziesz miał oba otwarte zobaczysz ze kolory przewodów silniczka sa na odwrót włożone w kostke
Mnie przeraziło te mocowanie do kolumny... Jakieś nity stożkowe czy coś... Odpuściłem a już miałem poodkręcane wszystko.
Alfa Romeo
145 2.0 TS --> 156 2.0 TS --> 156 lift 2.0 JTS --> 159 1.9 JTDM
Dzięki. Opanowałem to jakoś.Zamieniłem u siebie silniczek i mikrostyki bo zębatka w moim była w lepszym stanie niż w tej poliftowej.Tzn. Poliftowa miała mniejsze luzy ale głębokie zadziory. Przesmarowałem dobrze moją i narazie hula jak należy. Faktycznie nowy silnik jakby był mocniejszy od starego.