O ile dobrze pamiętam z Twoich poprzednich postów to Twoja głowica była pęknięta. Jeśli się mylę to sorki.
U mnie była cała. Jedynie na 3 cylindrze miała ślady po klapie, które wyeliminowało planowanie.
O ile dobrze pamiętam z Twoich poprzednich postów to Twoja głowica była pęknięta. Jeśli się mylę to sorki.
U mnie była cała. Jedynie na 3 cylindrze miała ślady po klapie, które wyeliminowało planowanie.
Nie ma sie co rozczulać nad tymi klapami.Włosi dali dupy i trzeba ich poprawić.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Klapy to nie tylko domena włoskich aut. Większość nowoczesnych silników diesla je posiada.
I większość ich użytkowników pozbywa się tych że klap.
Mam zamiar zabrać się za demontaż klap oraz zaślepienie zaworu egr. Podpowie mi ktoś jakie uszczelki, podkładki nabyć, aby potem się nie zastanawiać że czegoś nie mam. Jaką zaślepkę do zaworu egr?
Witam!
Jestem świeżym użytkownikiem Fiata Cromy 1.9 150 km z 2005r.
Auto kupiłem przypadkowo, trafiła się w miarę zadbana w dobrej cenie. Obecnie w trakcie rejestracji, jednakże już teraz zainteresowałem się klapkami wirowymi i jak się okazało ktoś zastosował dziwny i ciekawy patent.
Listwa sterująca jest zdaje się odłaczona, nie porusza się przy zwiększaniu obrotów, a sama zabezpieczona jest wkrętem który blokuje się na przetłoczeniu bloku silnika.
Wolałbym jednak zrobić to jak należy, nie jestem mechanikiem więc proszę o prostą i konkretną poradę co muszę zrobić po usunięciu klapek? Czy ktoś w okolicach Wrześni, Konina czy Poznania jest w stanie to zrobić, oraz z jakimi kosztami się to wiąże.
Z góry dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez dlxpcbz ; 20-03-2016 o 19:22
Po samym usunięciu nie musisz nic robić. Zostawiasz podłączony silnik który nimi steruje i tyle. Kto może to zrobić w Twojej okolicy zapytaj lepiej na regionalnym.Koszt różne od 300 w górę.
Dzięki za szybką odpowiedź, pytanie tylko co z EGR? Nie muszę go ruszać?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
EGR warto by zaślepić całkowicie i wylogować.
Ok, tak też myślałem.
Może jest ktoś z okolic Konina, Wrześni czy Poznania kto podjalby się takiego zadania lub potrafi wskazać dobrego fachowca?
Czy do usunięcia tych klap trzeba ruszać rozrząd, jeśli tak to chętnie zrobiłbym to przed jego planowaną już wymianą. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka