"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
Może akurat pech chciał że zakupili trefneRóżnie to bywa
![]()
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
Ja swoimi świecę już od listopada zeszłego roku
Może przed montażem nowych żarówek warto zadbać o odpowiednie przewodnictwo złączek. Ja zawsze przed montażem nowych żarówek czyszczę złącza i konektory. Nie mam żadnych problemów z palącymi się żarówkami. Poprzednie SILVERSTARY świeciły przez przeszło dwa lata bez jakichkolwiek problemów.
Dla porządku pozwoję sobie dodać, iż świetnymi środkami do czyszczenia styków elektrycznych metodą chemiczną i ich późniejszej konserwacji są preparaty Kontakt numer 61 do czyszczenia, Kontakt WL do spłukiwania i Kontakt 60 do końcowej konserwacji. Zakup całości nie jest żadnym majątkiem a może skutecznie uratować nie jednego trupa elektrycznego. Przestrzegam również przed używaniem sprężonego powietrza w sprayu a raczej radzę mądre jego używanie. Jego temperatura przy wylocie jest bardzo niska. Może szybko i skutecznie uszkodzić "wiekowe" już elementy z tworzywa jak i wszelkiej maści taśmy elastyczne oraz ew. laminat w przypadku np. układów elektronicznych - używać można ale delikatnie, nie długimi cyklami tylko krótkimi i z dużej odległości. Co nie będzie się chciało dać "wydmuchać" (bez skojarzeń proszę) należy to zruszyć delikatnie pędzelkiem i dopiero potraktować sprzężonym powietrzem. Jeżeli jest to coś tłustego lepiej użyć alkoholu izopropylowego niż drapać - izopropyl nie zostawia śladów i ładnie odparowuje, pozostawiając czystą powierzchnię
![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Ja bym polecał xenony, jakąś najtańszą instalacje za 180zł najlepiej barwa 6000k i wtedy Alfa wygląda naprawde pięknie. Jeżdże już pół roku na xenonach i jeszcze nigdy nie miałem z tego tytułu problemów. Jak dobrze ustawisz światła to nikogo niebędzie oślepiać. Pozdrawiam.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy