Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: alfa 147 problemy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa 147

Domyślnie alfa 147 problemy

witam jestem nowy na tym forum wiec jesli zly watek/temat prosze o przeniesienie
    kupilem autko alfe 147 i po pewnym czasie wyszlo pare problemow
    1. w zbiorniku z plynem przy dodawabiu gazu pojawiaja sie babelki czy to moze byc uszczelka pod glowica ? dodam ze plyn jest czysty ani go nie ubywa wiec jesli by byla to uszczelka to by go cos tam ubywalo lub byl by brudny..

2.elektryka.. cos sie podzialo ze np dajac migacz zamykaja sie drzwi wlaczajac klime gasi sie radio itd.. czego to moze byc wina ?

i ogolnie prosze opinie o tym autku alfa 147 1.6 twin spark wersja 105km mam nadzieje ze tutaj dowiem sie jakichs sensownych opini bo pytajac gdzie indziej najwiecej maja do powiedzenia osoby co nigdy nie mialy doczynienia z tym autkiem i pisza tradycyjnie "krolowa lawet"
    i czy wlasnie ten silnik co podalem warto zostawiac autko czy kupic np jakas alfe z silnikiem jtd ? oraz czy ten silnik twin spark lubi gaz ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jakubbo244
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Królowa lawet !
    Sam mam 147 ponoć w najawaryjniejszej konfiguracji 2.0 TS SS samochód 6 lat na gazie nigdy nie było z nim żadnych problemów znaczy zaczyna mi nawalać jeden wtrysk od lpg jednak benzina śmiga elegancko moc jest z bellą do tej pory jedyne problemy to poprostu wymiany przewidziane przez producenta filtry oleje świece rozrząd i reszta (wszystko pilnowane) noi ostatnio pompa hydrauliczna od SS ty masz manuala także ten problem cię nie dotyczy moim zdaniem 2.0 tak,lubi gaz 1.6 nie wiem gdyż takowego nie posiadałem także się nie wypowiem do tego masz prawdopodobnie najlepszy według znawców silnik 1.6 105 km bez zjeban..o wariatora
    Ostatnio edytowane przez Jakubbo244 ; 03-03-2016 o 21:48

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał kkmrr46 Zobacz post
    witam jestem nowy na tym forum wiec jesli zly watek/temat prosze o przeniesienie
    kupilem autko alfe 147 i po pewnym czasie wyszlo pare problemow
    1. w zbiorniku z plynem przy dodawabiu gazu pojawiaja sie babelki czy to moze byc uszczelka pod glowica ? dodam ze plyn jest czysty ani go nie ubywa wiec jesli by byla to uszczelka to by go cos tam ubywalo lub byl by brudny..

2.elektryka.. cos sie podzialo ze np dajac migacz zamykaja sie drzwi wlaczajac klime gasi sie radio itd.. czego to moze byc wina ?

i ogolnie prosze opinie o tym autku alfa 147 1.6 twin spark wersja 105km mam nadzieje ze tutaj dowiem sie jakichs sensownych opini bo pytajac gdzie indziej najwiecej maja do powiedzenia osoby co nigdy nie mialy doczynienia z tym autkiem i pisza tradycyjnie "krolowa lawet"
    i czy wlasnie ten silnik co podalem warto zostawiac autko czy kupic np jakas alfe z silnikiem jtd ? oraz czy ten silnik twin spark lubi gaz ?
    Popeline kupiłeś.

1. prawdopodobnie uszczelka pod głowicą
    2. zwarcie lub brak masy w najgorszym przypadku uszkodzenie komputera

Ogólnie? Trochę poczytałeś to forum czy chcesz gotowe elaboraty?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa 147

Domyślnie

bylem dzis w komisie z ciekawosci ogldanac inne alfy z tym silnikiem i zobaczyc czy rowniez maja te babelki
    co dziwne kazda przy gazowaniu niala delikatnie babelki ( tak jak by sie dwlikatnie wstrzasnelo gazowana cola) i do tego w niektorych byly dziwne stuki w silniku co w mojej naszczescie nie ma
    wiec te babelki wystepuja w kazdej czy tu tylko w okolicy u mnie same padla jakies ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5

Domyślnie

W Twojej nie ma stuków bo nie masz wariatora. Te co oglądałeś miały uszkodzony wariator. Bąbelki mogą się robić z tego że u góry masz wężyk przelewowy i on powoduje ruch płynu w zbiorniczku. Jeśli nie ubywa płynu i nie robi się za duże ciśnienie w układzie chłodzenia to raczej jest wszystko ok. Nie martw się na zapas. 1.6 105KM mimo swojej małej mocy przynajmniej nie ma wariatora który już sporo kosztuje i to jest lekka przesada.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    Alfka 147 120koników + LPG BRC

Domyślnie

w alfach płyn w trakcie pracy silnika przepływa przez zbiorniczek wyrównawczy (nie jest to układ podciśnieniowy), w efekcie występuje ruch płynu chłodniczego. Na chłodnicy po lewej stronie (u góry) masz zaworek do odpowietrzania - od tego bym zaczął, być może masz zapowietrzony układ