Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Kolor kierownicy...

axl2000
    Gość

Domyślnie Kolor kierownicy...

Mam do Was pytanie, które nurtuje mnie od czasu jak szukam 156tki dla siebie. Czy kierownica 2 kolorowa, znaczy się szara kiera i zupełnie inny odcien szarego w miejscu gdzie jest poducha oznacza, że było grzebane/wystrzelone itp. ?

Bo często widuje "bezwypadkowe" 156 z 2 kolorową kierownicą, co nie wyglada zachęcająco, ani estetycznie.

15.Pisząc o konkretnym modelu, w forach technicznych używaj prefixów przed pytaniem np. [155] Jak wymienić olej?
    Ostrzeżenie: 1 pkt
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 12-05-2009 o 08:32

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał axl2000 Zobacz post
    Mam do Was pytanie, które nurtuje mnie od czasu jak szukam 156tki dla siebie. Czy kierownica 2 kolorowa, znaczy się szara kiera i zupełnie inny odcien szarego w miejscu gdzie jest poducha oznacza, że było grzebane/wystrzelone itp. ?

Bo często widuje "bezwypadkowe" 156 z 2 kolorową kierownicą, co nie wyglada zachęcająco, ani estetycznie.
    Mówisz o kole kierownicy, i zaślepce poduszki? koło jest skórzane, a zaślepka to jakieś tworzywo plastikowo-gumowe wiec pewnie zawsze jest jakaś różnica odcienia
    A jak różnica jest rażąca to mogła zostać wymieniona skóra na kole kierownicy, ze względu na zużycie starej związane z przebiegiem grubo powyżej 200000

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał axl2000 Zobacz post
    Dobrze widujesz Makarony nie są w stanie stworzyć porządnego kolka jak ma np:A4 w seri s line itd........

raffel
    Gość

Domyślnie

Ducrider masz rację. Ta kiera z a4 to mistrzostwo świata. Chociaż kierownica w 156 i tak jest o niebo lepsza moim zdaniem od np 159

pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    A jak różnica jest rażąca to mogła zostać wymieniona skóra na kole kierownicy, ze względu na zużycie starej związane z przebiegiem grubo powyżej 200000
    Look ,kolko z 60 tys przebiegiem

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Mówisz o kole kierownicy, i zaślepce poduszki? koło jest skórzane, a zaślepka to jakieś tworzywo plastikowo-gumowe wiec pewnie zawsze jest jakaś różnica odcienia
    nie zapominaj że w 156 występowały kierownice plastikowe, drewniane i obszywane skórą. Koledze chodziło zapewne o tą pierwszą. Generalnie to nie powinno być różnicy między kolorami koła a zaślepką, być może z czasem użytkowania koło z racji tego że się styka z ręką być może traci kolor. najlepiej jak ktoś to ma taką wersję napisze jak to u niego wygląda

Roswell
    Gość

Domyślnie

Ja wtrące swoje trzy grosze lecz nie na główny temat, uważam że drewniana kierownica jest po prostu świetna.

axl2000
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    nie zapominaj że w 156 występowały kierownice plastikowe, drewniane i obszywane skórą. Koledze chodziło zapewne o tą pierwszą. Generalnie to nie powinno być różnicy między kolorami koła a zaślepką, być może z czasem użytkowania koło z racji tego że się styka z ręką być może traci kolor. najlepiej jak ktoś to ma taką wersję napisze jak to u niego wygląda
    Ja pokaże na przykładzie interesującej mnie aukcji (choc nie za ta kasę...) ALFA 156 TS 144KM NA CLIMATRONICU,DOBRE AUTO! (628486151) - Aukcje internetowe Allegro no cos mi tu z ta kierownicą śmierdzi. U mojego kolegi/sąsiada 156 ma przejechane 170.000+ i wszystko w jednolitym kolorze...

cin_ek
    Gość

Domyślnie

przeglądałem trochę ogłoszeń i widziałem że tak mają, ale czy to jest ok to głowy nie dam. Ta którą pokazałeś wygląda na dobrą ale zdjęcia to jedno a rzeczywistość drugie

axl2000
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    przeglądałem trochę ogłoszeń i widziałem że tak mają, ale czy to jest ok to głowy nie dam. Ta którą pokazałeś wygląda na dobrą ale zdjęcia to jedno a rzeczywistość drugie
    Wg Ciebie to wygląda na ok? Cala kiera jasno szara a "zaślepka" ciemno grafitowa...

Dlatego drążę ten temat bo nie wiem czy wogole interesować się takimi wozami.

EDIT: kurcze, myślałem, że obrazek sam się pomniejszy, przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 08-05-2009 o 20:04 Powód: Zmniejszenie rozmiaru zdjęcia