Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Cud, że żyję...

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    Prawdą jest to, że zmiana opony nawet na jednym kole na inny profil spowoduje błąd, bo średnica koła będzie inna niż ta z nominału.
    Znów się nie zgodzę. Wymieniałem raz tylko jedną oponę. Model i wzór bieżnika dokładnie ten sam, jedynie głębokość bieżnika inna - różnica na oko 4-5mm w stosunku do drugiej opony na tej osi. I żadnego błędu nie było. Co więcej w tym przypadku ABS nie dohamowywał tak jak w przypadku dojazdówki.

Powiem więcej. Raz przez parę dni miałem z przymusu na przedniej osi koła 205/55/16 a na tylnej 225/45/17. Różnica znaczna i też się nic nie działo

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5

Domyślnie

to teraz kolego Beriba wychodzi jak się znasz

Wejdź sobie chociażby na stronę http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulat...,opon,204.html i wpisz oba rozmiary kół które podałeś. Różnica 0.4% (2mm na całej średnicy) między jednym a drugim kołem to żadna różnica... Jak się trochę podszkolisz w tym temacie to wtedy możesz cokolwiek napisać
    Ostatnio edytowane przez blandor ; 12-03-2016 o 13:38

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał beriba Zobacz post
    Znów się nie zgodzę. Wymieniałem raz tylko jedną oponę. Model i wzór bieżnika dokładnie ten sam, jedynie głębokość bieżnika inna - różnica na oko 4-5mm w stosunku do drugiej opony na tej osi. I żadnego błędu nie było. Co więcej w tym przypadku ABS nie dohamowywał tak jak w przypadku dojazdówki.

Powiem więcej. Raz przez parę dni miałem z przymusu na przedniej osi koła 205/55/16 a na tylnej 225/45/17. Różnica znaczna i też się nic nie działo

Wyryte rantem felgi

Czytaj ze zrozumieniem... Gdzie ja napisałem, że zmiana na taką samą oponę tylko z lepszym bieżnikiem wywali błąd???

- - - Updated - - -

Cytat Napisał beriba Zobacz post

Wyryte rantem felgi

Czytaj ze zrozumieniem... Gdzie ja napisałem, że zmiana na taką samą oponę tylko z lepszym bieżnikiem wywali błąd???

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post

- - - Updated - - -

Pisałeś o profilu. Wybacz, przeczytałem przypadkiem inaczej

Wyryte rantem felgi
    Ostatnio edytowane przez beriba ; 12-03-2016 o 21:26

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia