Pokazywałem w tym wątku zdaje sie głośniki (albo podawałem ich symbol) - tweetery weszły w miejsce oryginalne na styk, umocowalem je termoklejem. Można użyć oryginalnego okablowania bo sygnał tam jest![]()
Pokazywałem w tym wątku zdaje sie głośniki (albo podawałem ich symbol) - tweetery weszły w miejsce oryginalne na styk, umocowalem je termoklejem. Można użyć oryginalnego okablowania bo sygnał tam jest![]()
Ale się temat rozwinął
Głównie zależało mi, żeby ktoś na początek wskazał mi jakie tweetery wstawić (te co mam to nie działają, chyba tylko od kierowcy coś tam piszczy), niestety Hertzy które były polecane nie są już produkowane. Myślę, że to by dużo poprawiło dźwięk. Niestety nie mam subwoofera, więc ten bas też jest kiepski i później przydałoby się coś z tym zrobić
Ja jestem już po skompletowaniu i instalacji audio bose...
dzisiaj kolega z forum z resztą też... miał okazję posłuchać... jak to gra... i z czystym sumieniem mogę powiedzieć.... że jak na fabryczny zestaw audio... wymiata
nie mówie tutaj o głośności. Bodajże skala na radyjku to 66 i od 50 w góre masz wrażenie jak by wszystko zaczęło grać na jedno kopyto.. no ale pytanie.. robisz audio do czystego i niegłośnego odsłuchu czy na pokaz ?
druga kwestia to, to czy kompletujesz wszystkie glosniki czy nie...
mi do uzupełnienia kompletnego audio brakowało 2x przednie średniotonówki + dołożenie tweeterów + dołożenie tweeterów w tył + subwoofer...
koniec końców..uważam, że się opłacało![]()
Aktualnie na sprzedaż:
http://olx.pl/oferta/obudowa-subwoof...5-IDeQwS5.html
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-5x98...5-IDeQwzx.html
Bose nie ma nic wspólnego z czystym odsłuchem
na pokaz to robią chyba fani bumbum i mrugających diodeksą jeszcze tacy którzy nie na pokaz
tylko do słuchania - także głośnego jak przyjdzie na to chęć
...
Dalej nie padła odpowiedź, jakie tweetery można zamontować. Nie ma być to na pokaz, aktualnie w ogóle nie grają![]()
Podobno Hertz DT 16 pasują, jednak już ich nie produkują.
każde które się zmieszczą, zwykle producenci podają wymiary montażowe
...
tak wiem, myślałem, że ktoś coś poleci
Nie mam porównania z tym, co lepsze, czy najlepsze. Najlepsze miałem i mam właśnie Bose.
Bose w GT nie jest może idealne, ale mi wystarczy.
Rzadko zresztą słucham muzyki w aucie; wolę słuchać samego auta - w tym silnika -, które przecież szumi, hałasuje, zagłusza Wasz audiofilski sprzęt.
Rozumiem, że można wyciszyć wnętrze, tylko że sam wolę mieć wyciszone wnętrze w domu.
W domu z kolei nie ma miejsca na badziewiasty sprzęt. Nawet w pomieszczeniu, gdzie tylko czasem puszcza się muzykę, jest Yamaha Pianocraft.
W aucie Bose wystarczy. Chociaż jakoś tak dziwnie rozmieszczone są głośniki. To bym akurat poprawił.
Ostatnio edytowane przez kazikx ; 04-05-2016 o 16:52
Tak się wtrącę na szybko ... bose jest do BANI ...mam i od początku kupna GT nie mogę przeżyć jakie to jest kiepskie, ani to niskich,ani średnich, a wysokie syczą jak głupie..... no i radio bez usb :/ tak jak niektóry tu piszą, że dla nich wystarczy bo słuchają "wiadomości w radiu" . ale na allegro przy sprzedaży grubą czcionką - NAGŁOŚNIENIE BOSE![]()