Wg nowych zaleceń BORu, można zakładać opony max 3 lata od daty produkcji i mogą być używane 2 lata [emoji12] więc chiniole to dobre opony na równi z klasą premium [emoji6]
BTW. Zalecenia BORu to (o ile dobrze pamiętam) regułka gwarancyjna Continentalagwarancja 5 lat od daty produkcji, pierwszy montaż nie poźniej niż 3 lata od produkcji.
Wydrapne iPhonem na lakierze
wybór padł, może nie chinole, a nasze polskie kormorany - wybór z powódek czysto ekonomicznych, na dniach czeka wymiana oleju w 3 autach + nowy akumulatorwięc trzeba było przyoszczędzić.
Zobaczymy co to potrafi i czy spełni oczekiwania.
Padło na Gamma B2 205/55/16 94X XL DOT 5015 w cenie ... używek650 za komplet.
147 powodów do zadowolenia
Daj znać jak te kormorany. Ostatnio sprawdzałem ceny i bardzo byłem zaskoczony ich cena..
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka
Kormorany są na produktach michelin robione, aczkolwiek w testach słabo wychodzą. Ale testy testami a życie swoje ... szerokiej i bezpiecznej drogi życzę. .. ale moje zdanie jest takie ze na bezpieczeństwie czyli na oponach nie powinno się oszczędzać to jedyny element auta który ma styczność z drogą
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
Ja z kolei wychodzę z założenia ze lepiej 2 sezony przelatac na nowych gumach niż dwa na nowych uzywkach na których ktoś już 3 sezony przed nami przelatal
147 powodów do zadowolenia
Zazwyczaj lepiej kupić nowe nie Chinole niż używane, są oczywiście jakieś wyjątki.
Do Chinoli mam uprzedzenia od lat, może i mniej się płaci, ale drze się dużo szybciej, kierowalność do bani i w ogólnym rozrachunku wychodzi nie wiele taniej niż porządny laczek.
Używki można brać, jak wiesz od kogo i na czym jeździły. Dla przykładu używki z moich aut były by nic nie warte w normalnych samochodach, z powodu niestandardowych ustawień zawieszeń i przez to specyficznemu zużyciu. Używki można brać, ale prawie nowe, gdy ktoś z nowego auta wywala, bo za małe koła itd.
Co do Kormoranów, to się moi fumfle z roboty pokusili na zimówki (kuśwa jeden kupił w październiku Superba za 120 tysi, a opony za 680 zyli do tego machnął- żenua). Jest ich dwóch, w przypadku obu aut odważników jest tyle na feldze że ja pierd..., walory opony zimowej są denne, bo 190 kuni nie nadążało za moja 156 na 3 letnich Frigo 2 na prostej. Znikają też szybko te opony, ale jest to spowodowane tym że panowie nie maja zielonego pojęcia o indeksach nośności i prędkości.
A ja polecam, opony nie Chinole i nowe.
Do tej pory najlepiej mi się lata na Dunlopach SportMaxx RT, Yokohamy S.Drive i Ventusy EVO2 są nieco gorsze
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 13-03-2016 o 10:04
Kormoran to takie samo badziewie jak turnus ! Milion razy wolał bym założyć chinskiego membata niż kormorana czy taurusa. Model b2 ma jako nowy 6mm bieżnika i wytrzymuje 15/20tyś km.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Powiem wam tak, boicie się chinczyka a zakładacie jeszcze gorsze badziewie jakim jest kormoran , turnus ,riken wszystko na tym samym bieżniku b2. Chinczyk jest bardzo dobra opona , tylko trzeba wiedzieć jakiego kupić. Z czystym sumieniem mogę polecić membaty od rozmiaru 15 do 17. Ceny jak za markowe używki. Sam jeździłem chwilę na takich. Cichutkie, trzymały się drogi jak poprzednie Dunlopy. Jak coś mogę zrobić wycenę.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !