Jechać nie jechałem bo szkoda zachodu, jak była poskladana z 2 to aż strach się przejechac co dopiero kupić. Ja mam tylko 1 drzwi malowane i mnie to wkurza. A takiej pomalowanej w całości wogule nie biorę pod uwagę.
Jechać nie jechałem bo szkoda zachodu, jak była poskladana z 2 to aż strach się przejechac co dopiero kupić. Ja mam tylko 1 drzwi malowane i mnie to wkurza. A takiej pomalowanej w całości wogule nie biorę pod uwagę.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
powiem szczerze że też dużo przeczytałem na temat tych silników i jednym zastrzeżeniem jakim przeczytałem to jest właśnie problem z tym rozrządem ale tak ogólnie użytkownicy tych silników właśnie chwalą ten motor zwłaszcza jeżeli chodzi o silniki benzynowe że jest to najlepsza baza w wyborze silnika benzynowego ale co chciałem też zapytać to czy alfa poradziła sobie z tym problemem i czy przy wymianie rozrządu długo idzie sie nacieszyć brakiem problemu czy po paru tys znowu jest problem z tym rozrządem
Zrobiłem juz 40 tys na nowym org rozrzadzie w jts i zero problemów. Oczywiscie co 10tys wym oleju..
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś wypowiedział się na temat poniższych samochodów. Ciężko kupić rozsądnie, gdy bardzo się chce...więc zimny prysznic w cenie ;-) No chyba, że są to dwie igły... ale w to tak łatwo nie uwierzę...
otomoto. pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-200km-skorzana-tapicerka-ksenon-nawigacja-ID6ygstb. html
otomoto. pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-tdi-climatronic-xenon-webasto-alu-gwarancja-bezwypadkowa-ID6yhxEN. html
Igły to kolego się szuka w salonie - tak jak kiedyś ktoś powiedział w tym temacie. 8 czy 9 letnie auta są po prostu używane i w zależności od poprzednich użytkowników są albo zadbane w miarę albo dobite. Truizm.
Co do aut z ogłoszeń. Powiem tak. Jestem świeżo po sprowadzeniu 159 ze Szwajcarii. Robiłem to osobiście, tzn zakup i wszystkie opłaty i wiem, że nie jest możliwe wyjście na cenę 20-21 tys. przy w miarę dobrym egzemplarzu. Szczególnie dotyczy to silnika 2.4 gdzie sama akcyza to 4-5 tys. zł.
To daje do myślenia.
Wiem jak jest z "igłą" - dlatego w to nie wierzę, chociaż sprzedający zapewniają że "Niemiec pod kocem itd"...
Ta 2.4 już pięć lat jeździ po Polsce, więc nie jest świeżo sprowadzona. Za to druga - już tak.
nie żebym się czepiał poprostu pytam;]
na jakiej podstawie stwierdziłeś że była złożona z 2?
oglądałeś na serwisie?
a może ktoś oglądał tą:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-autom-navi-skora-niski-przebieg-serwisowany-ID6yj4L3.html#f32706d985
ewentualnie o tej tez zderzak z tyłu masakra jakaś
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-2-4-jtdm-2007r-200km-122-tys-ID6yj6cw.html#f32706d985
Ostatnio edytowane przez DaKaSC ; 13-03-2016 o 14:20
Faktycznie z tym zderzakiem ktoś sobie nie "tuning" uskutecznił ..........
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#6aa09aaf85
niezła cena za 5 letnie auto
Czołem koledzy.
Poszukuję 159 dla mojej kobiety i zastanawia mnie ta aukcja. Ktoś widział, ktoś zna? Dzięki za opinie. http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yehmT.html