Witam!
Obecnie jeszcze nie należę do grona posiadaczy ale zapewne to niedługo się zmieniJestem na etapie poszukiwania fajnego egzemplarza i ewentualnego sprawdzania kilku modeli aut konkurencyjnych (mondeo mk4, volvo v50).
Moim faworytem jest alfa 159 JTDm 1.9 lub 2.4 skrzynia manualna. Auto może nie jest idealne ale podoba mi się klimat jaki panuje we wnętrzu - czuje że do mnie pasuje![]()
Zanim kupię Alfę 159 chcę poznać to auto przejechać się kilkoma modelami 159ki aby mieć punkt odniesienia i nie trafić na minę i wiedzieć na co zwracać uwagę przy zakupie.
Zszokowały mnie ostatnio okolice koła dojazdowego
Obecnie jeżdżę focusem mk2 109 km. Pytanie do posiadaczy Alf 159 w dieslu czy bardzo poczuję "skok" jakości obcując z autem na co dzień? O ile lepiej Alfa prowadzi się od Focusa? Może akurat ktoś zna forda i może opisać różnicę.
Zbieranie wiedzy zacząłem od odwiedzenia kilku komisów (na 100% tam nie kupię) aby popatrzeć i porównać różne egzemplarze. Niestety nie miałem okazji jeszcze jechać autem bo wszystkie komisowe miały rozładowane akumulatory
![]()
Mam nadzieję że niedługo będę mógł pochwalić się fotami mojej Alfy![]()