Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: wymiary bagarznika w wersji SW

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    147

Domyślnie

"Bagażnik nie jest zbyt pojemny. Kiedyś czytałem, że to najmniejszy bagażnik w wersji kombi w tej klasie auta."

no może nie jest najwiekszy ale na pewno jest większy niż w 147 którym teraz jeżdżę. A dodatkowo mam małego dzieciaka i jak przychodzi mi się pakować do obecnego samochodu to coś mnie trafia.

Przyszłościowo chciałbym bez problemu zmieścić Żonę, dzieciaka + zabrać rower na maraton w góry.

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

No nie jest to największy bagażnik w klasie, ale osobiście z żoną i dzieckiem zdarzyło mi się tylko 2 razy spakować ponad roletkę zabierając wózek + bagaże + trochę pierdół (jak to zawsze przy takich wyprawach), więc nie ma tragedii. Kwestia też jaką kto ma wprawę w pakowaniu o jak bardzo lubi układanie trójwymiarowych puzzli, bo chyba do tego takie pakowanie najlepiej można porównać

Większym minusem (dla mnie) tego bagażnika jest fakt, że próg załadunku jest jak w typowym hatchbacku (czyli wysoko) co przy wyjmowaniu z bagażnika czegoś bardzo ciężkiego potrafi prawie złamać kręgosłup

Widzę, że nadal nikt nie zmierzył, więc jak możesz to wrzuć foto bagażnika 9-tki z zaznaczonymi wymiarami które Cię interesują to dzisiaj wieczorkiem Ci pomierzę co chcesz.

Auto
    147

Domyślnie

Potrzebuję szerokość długość i wysokość. Wtedy będę orientacyjnie wiedział jaką przestrzenią sie dysponuje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał kmieciu Zobacz post
    Potrzebuję szerokość długość i wysokość. Wtedy będę orientacyjnie wiedział jaką przestrzenią sie dysponuje.
    Problemy z oczami czy lenistwo? Już Jahu Ci dał linki w 4 poście, 4 link masz zdjęcie z wymiarami, ale jak to mało to w trzecim linku drugi post też ktoś podał co zmierzył. Ehhh, ciężko nie krzyczeć...
    Na przyszłość, można też samemu wyszukać, najlepiej w googlach wrzucić coś typu 'alfaholicy bagażnik 159 SW wymiary' - sprawdziłem, pierwszy link to właśnie ten 3 co podlinkował Jahu, tak więc zachęcam do szukania a nie zakładania tematów o tym samym.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 16-03-2016 o 22:56

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Cytat Napisał kmieciu Zobacz post
    Czyli wszystko już masz.

Auto
    147

Domyślnie

dzięki jakiemuś cudnemu dodatkowi do przeglądarki nie wyświetlało mi tych linków rozumiem że to 50cm to od dna bagażnika do rolety.