Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: [156] alumki 18'' ???

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Ja mam 17" i opony 225/45, koleiny co prawda dają się teraz we znaki ale jest świetnie - trakcja super, dopiero teraz autko na zakrętach jeździ tak jak, powinno, ale na 18" bym się nie zdecydował - już teraz człowiek się martwi na dziurach, i jak ma wjeżdżać na krawężnik, a co dopiero na 18" - po co się narażać na tak duży stres na mieście

diesel power http://je.pl/qeuy

JarekFK
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał loki Zobacz post
    JarekFK na przód mam zamiar założyć oponki 215/40/ no i myślałem o dystansie 5 mm.. odnośnie gwintu to pójdzie w dół jakieś -30 lub -35 mm.. odnosnie naszych polskich drog to wiem... może dużo nie jezdze ale moja AR musi sie prezentować.. na tył załozyłem żeby sprawdzić czy wejdzie i bez problemu 235/40/18 weszła..
    Pomysl na 215/35/18" (Ja wlasnie takie teraz chce na przod zalozyc) na 8" feldze naciag bedzie fajnie wygladal, ale na 215/40 tez bedzie ladnie no i nie tak hardcorowo... A na 18"
    i -35mm prezentowac sie bedzie slicznie..

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał loki Zobacz post
    JarekFK na przód mam zamiar założyć oponki 215/40/ no i myślałem o dystansie 5 mm.. odnośnie gwintu to pójdzie w dół jakieś -30 lub -35 mm.. odnosnie naszych polskich drog to wiem... może dużo nie jezdze ale moja AR musi sie prezentować.. na tył załozyłem żeby sprawdzić czy wejdzie i bez problemu 235/40/18 weszła..
    Jak dla Mnie bezsensu, koła na przod i tył rózne - ok, ale nalezy je przeliczyc wg srednic calego koła, a u ciebie srednica tylnego koła będzie wieksza o prawie 20mm! - średnica koła dla:
    215/40 R18 = 629mm (profil = 86 mm)
    235/40 R18 = 645mm (profil = 94mm)

"moja AR musi sie prezentować.."

nie wiem czy będzie tak ładnie się prezentować z innym rzeczywistym profilem z przodu i z tyłu... ale kazdy ma inny gust
    Ja bym bardziej upierajac sie ze przod musi byc jaki jest, na tył założył bym 235/35 R18 (roznica wysokości profilu pomiedzy przodem wynosiła by wtedy jakies 3.5mm

diesel power http://je.pl/qeuy

wilczasty
    Gość

Domyślnie

loki, to proponuję 22" pełen chrom. Będzie się prezentować jak psie jajca
    przepraszam za może zbyt mocne stwierdzenie, ale jest ono w pewnym stopniu żartobliwe.

Siafal89
    Gość

Domyślnie

nie zakładajcie profilu poniżej 45 na felgach 17" ludzie

loki
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Jak dla Mnie bezsensu, koła na przod i tył rózne - ok, ale nalezy je przeliczyc wg srednic calego koła, a u ciebie srednica tylnego koła będzie wieksza o prawie 20mm! - średnica koła dla:
    215/40 R18 = 629mm (profil = 86 mm)
    235/40 R18 = 645mm (profil = 94mm)

"moja AR musi sie prezentować.."

nie wiem czy będzie tak ładnie się prezentować z innym rzeczywistym profilem z przodu i z tyłu... ale kazdy ma inny gust
    Ja bym bardziej upierajac sie ze przod musi byc jaki jest, na tył założył bym 235/35 R18 (roznica wysokości profilu pomiedzy przodem wynosiła by wtedy jakies 3.5mm

ty mnie zle wcześniej zrozumiałeś na wszystkich czterech kołach bedzie jeden profil 215/40
    tylko ja pytałem wczesniej czy mi wejdzie taka opona na przód..

loki
    Gość

Domyślnie

ja mam panowie jeszcze jedno pytanie.. czy uda mi sie wstrzelić oponę 205/40 na felgę 8J..??

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

co ma profil do wielkości felgi? przeciez to jest zależne od szerokością opony.

wilczasty
    Gość

Domyślnie

a 205 to co to jest jak nie szerokość?

Siafal89
    Gość

Domyślnie

205/40 ;D jesteś hardcorowcem ;D

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia